Foto: LETA
Latvijas basketbolists Ojārs Siliņš otrdien iemeta 16 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa otro posma spēlē, palīdzot Vācijas klubam Bonnas "Telekom Baskets" ar 83:64 (21:18, 16:18, 29:12, 17:16) viesos pārliecinoši uzvarēt Obervartas "Redwell Gunners" basketbolistus no Austrijas.

Siliņš laukumā bija 27 minūtes un 16 sekundes, trāpot visus trīs izpildītos divpunktu raidījumus, trīs no astoņiem tālmetieniem un vienīgo soda metienu. Tāpat viņa kontā bija četras atlēkušās bumbas, sešas rezultatīvas piespēles un trīs piezīmes, kas deva 21 efektivitātes koeficienta punktu.

Ar 24 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām uzvarētājiem izcēlās Kenets Hortons.

Pirms nedēļas pirmajā otrā posma mačā Siliņš iemeta desmit punktus, bet "Telekom Baskets" savā laukumā vēl pārliecinošāk ar 96:58 apspēlēja Nikosijas "Apoel" no Kipras.

M apakšgrupā spēlē arī "Prienu-Birstono" vienība no Lietuvas.

Tikmēr K apakšgrupas spēlē otrdien četrus punktus guva Dāvis Lejasmeiers, tomēr Zviedrijas čempionvienība Sēderteljes "Kings" ar 63:86 (23:21, 16:23, 16:18, 8:24) savā laukumā piekāpās Francijas komandai Šalonas pie Sonas "Elan", kuras sastāvu pagājušajā nedēļā atstāja Mareks Mejeris.

Lejasmeiers spēlēja 29 minūtes un 28 sekundes, trāpot vienu no diviem divpunktu metieniem un abus soda metienus, bet aizmeta garām divus tālmetienus. Tāpat Latvijas basketbolists izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un izpildīja divas rezultatīvas piespēles, sasniedzot sešus efektivitātes punktus.

Pirms nedēļas pirmajā kārtā "Kings" ar 66:72 zaudēja Turcijas klubam "Gaziantep", bet "Elan" ar 101:65 sagrāva Tirgumurešas "Mures" no Rumānijas, ko pārstāv Ernests Kalve.

FIBA Eiropas kausa pamatturnīra pirmajā posmā 37 komandas bija sadalītas desmit apakšgrupās, pa četrām septiņās apakšgrupās, bet pa trim trīs apakšgrupās. Nākamajā kārtā iekļuva katras grupas divas stiprākās komandas un četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Otrajā kārtā 24 komandas ir sadalītas sešās grupās pa četrām vienībām katrā. Pēc divu apļu spēlēm astotdaļfinālu sasniegs katras grupas uzvarētāja un divas labākās otro vietu ieguvējas, kur tām pievienosies astoņas FIBA Čempionu līgas izslēgšanas turnīru nesasniegušās komandas. Tālāk uzvarētājs līdz pat finālam tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!