Foto: F64
Latvijas basketbolists Jānis Timma svētdien guva 14 punktus, palīdzot Sanktpēterburgas "Zeņit" komandai VTB Vienotās līgas spēlē viesos ar 119:86 (24:23, 26:21, 34:13, 35:29) sagraut turnīra pastarīti Permas "Parma".

Timma, kurš šonedēļ otro reizi mēneša laikā kļuva par ULEB Eiropas kausa kārtas vērtīgāko spēlētāju, svētdien spēlēja 20 minūtes un 42 sekundes.

"Zeņit" kapteinis trāpīja trīs no pieciem divpunktu metieniem, divus no astoņiem tālmetieniem un abus "sodiņus". Tāpat latvietis izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu bumbu, nopelnīja četras piezīmes un izprovocēja trīs pretinieku pārkāpumus, tiekot pie 11 efektivitātes rādītāja punktiem.

Sanktpēterburgas komandā Raiens Tūlsons guva 29, bet Sergejs Karasjovs 23 punktus, kamēr "Parma" rindās ar 29 punktiem izcēlās serbs Danilo Andjušičs.

"Zeņit" Vienotajā līgā izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas.

Vēstīts, ka Timma šonedēļ ULEB Eiropas kausa spēlē guva 27 punktus, bet "Zeņit" ar 88:79 pārspēja Lietuvas vienību Viļņas "Lietuvos rytas". Latvijas basketbolists tika pie 31 efektivitātes koeficienta punkta, tiekot atzīts par kārtas labāko spēlētāju.

Tikmēr svētdien citā Vienotās līgas spēlē Artūra Štālberga un Edmunda Valeiko trenētā "Ņižņij Novgorod" mājās ar 102:95 (25:28, 23:12, 33:23, 21:32) uzvarēja Minskas "Cmoki" komandu, tiekot vien pie trešās uzvaras turnīrā.

Laukuma saimniekiem Kenijs Bointons guva 23, bet Deandrē Keins sameta 22 punktus, izcīnot arī desmit atlēkušās bumbas un tiekot arī pie 35 efektivitātes rādītāja punktiem. Tikmēr "Cmoki" komandā Drū Džoiss izcēlās ar 24 punktiem.

Nākamajā sestdienā "Ņižņij Novgorod" Vienotās līgas spēlē uzņems "VEF Rīga" basketbolistus.

Vienotās līgas galvgalī ar 11 uzvarām 12 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par uzvaru atpaliek Kazaņas "Unics". Tikmēr "Zeņit" ar deviņām uzvarām 12 spēlēs atrodama ceturtajā pozīcijā.

Latvijas klubs "VEF Rīga" ar sešām uzvarām 11 spēlēs ir septītais, bet "Ņižņij Novgorod" ar trim panākumiem 11 mačos atrodas desmitajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!