Foto: F64

Pamatīgu zaudējumu ULEB Eirolīgas mačā otrdien piedzīvoja latviešu speciālista Ainara Bagatska trenētā Izraēlas komanda Telavivas "Maccabi FOX", kas izbraukumā ar 63:102 (16:20, 23:32, 13:20, 11:30) kapitulēja Turcijas klubam Stambulas "Galatasaray Odeabank".

Mača pirmais puslaiks vēl aizritēja daudz maz līdzvērtīgā cīņā, "Galatasaray Odeabank" klubam lielajā atpūtā ejot ar 13 punktu pārsvaru (52:39). Tomēr otrajā puslaikā, it sevišķi noslēdzošajā ceturtdaļā, viesi no Telavivas nospēlēja pagalam neveiksmīgi, piedzīvojot graujošu neveiksmi pret komandu, kas ir starp ULEB Eirolīgas lejasgala vienībām.

"Galatasaray Odeabank" labā 26 punktus iemeta amerikānis Džons Dīblers, kamēr "Maccabi FOX" sastāvā 22 punktus sameta Endrū Goudeloks.

Telavivas klubam ULEB Eirolīgā šī ir trešā neveiksme pēc kārtas un jau devītā pēdējo desmit maču laikā.

Tikmēr citā otrdienas mačā pie uzvaras tika cits Stambulas klubs "Fenerbahce", kas izbraukumā ar 86:81 (22:15, 19:17, 29:26, 18:21) uzveica Krievijas komandu Kazaņas "Unics".

Tiesa, par šī mača produktīvāko basketbolistu kļuva "Unics" vienību pārstāvošais Artjoms Parahovskis, kurš savulaik ir spēlējis arī Latvijas kluba "VEF Rīga" sastāvā. Viņa rēķinā šoreiz 21 punkts un deviņas atlēkušās bumbas.

Savukārt viesu rindās 18 punktus iemeta Luidži Datome.

ULEB Eirolīgas līderpozīcijā ar 14 uzvarām 18 mačos ir Maskavas CSKA, tai ar 13 panākumiem seko Madrides "Real" un Pireju "Olympiacos" vienības, bet piektā ar 11 panākumiem ir Vitorijas "Baskonia", kas turnīram pieteikusi arī talantīgo Artūru Kurucu.

Latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Doguš" ar desmit uzvarām atrodas astotajā vietā un zemāk esošie konkurenti ir jau divu panākumu attālumā. Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Bambergas "Brose" ar septiņām uzvarām ir 12.vietā, kamēr "Maccabi FOX" tikusi pie sešiem panākumiem 19 mačos, kas tai dod vien 15.vietu 16 komandu vidū.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!