Foto: F64

Talantīgā latviešu basketboliste Kitija Laksa trešo reizi sezonā nosaukta par Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) "American" konferences nedēļas labāko spēlētāju, vēsta latvietes pārstāvētā Dienvidfloridas Universitātes komanda "Bulls".

Laksa divās spēlēs vidēji guva 27,5 punktus, no spēles uzbrūkot ar 58% precizitāti, realizējot 22 no 38 metieniem. Viņa arī vidēji mačā izcīnīja četras atlēkušās bumbas.

Latviete iemeta septiņus no 14 tālmetieniem, un 15 no 24 divpunktu metieniem.

Spēlē pret Austrumkarolīnas Universitāti Laksa guva 34 punktus, kas ir viņas trešais labākais rādītājs NCAA karjerā.

Iepriekš par nedēļas labāko spēlētāju NCAA "American" divīzijā viņa šosezon tika atzīta arī janvāra sākumā, kā arī novembra beigās, bet karjerā šādu atzinību nu ir guvusi četras reizes.

"Bulls" šosezon 24 spēlēs izcīnījusi 20 uzvaras, bet "American" konferences ietvaros gūti deviņi panākumi 11 mačos. Savukārt Laksa šosezon vidēji spēlē ir guvusi 19,6 punktus, kas ir labākais rādītājs komandā.

Laksa jau savā debijas sezonā kļuva par vienu no konferences labākajām tālmetienu izpildītajām. Regulārajā čempionātā 26 spēlēs vidēji vienā mačā viņa realizēja 2,7 tālmetienus, tos grozā raidot ar 42,4% precizitāti, šajā rādītājā būdama 15.labākā līgā.

2013. gadā Laksa vien 17 gadu vecumā piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīrā, un arī aizpērn viņa bija Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvā kontinenta meistarsacīkstēs, kur divos mačos guva deviņus punktus.

Laksa pērnvasar bija iekļauta arī Latvijas sieviešu U-20 izlases kandidātu sarakstā startam Eiropas čempionātā, tomēr viņa līdz meistarsacīkšu sākumam nepaguva izveseļoties.

Pirms došanās uz Ziemeļameriku Laksa pārstāvēja Latvijas čempionvienību "TTT Rīga", kuras sastāvā vidēji spēlē guva 8,1 punktu un izcīnīja divas atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!