Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas izlases hokejista Roberta Bukarta pārstāvētā "Zlīn" komanda piektdien Čehijas čempionāta spēlē savā laukumā ar rezultātu 0:5 (0:0, 0:2, 0:3) cieta sagrāvi pret Prāgas "Sparta" komandu.

Uzvarētāji divus vārtus iemeta otrā perioda beigu daļā, bet vēl trīs reizes bija precīzi noslēdzošajā spēles daļā. "Sparta" rindās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlās Petrs Kumstāts.

Tikmēr viesu komandas vārtsargs Tomāšs Poperle atvairīja 31 metienu.

Bukarts spēlēja 15 minūtes un 49 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības rādītāju -1.

"Zlīn" cieta trešo zaudējumu pēdējos piecos mačos.

Šosezon Bukarts 44 spēlēs guvis 15 vārtus un 16 reizes asistējis partneriem, būdams vienības otrais rezultatīvākais hokejists.

Tikmēr pie ceturtās uzvaras pēc kārtas tikusi pašlaik savainotā Andra Džeriņa pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" vienība, kas savā laukumā ar 6:3 (2:1, 0:1, 4:1) uzvarēja Plzeņas "Škoda" komandu.

Džeriņš janvāra izskaņā guva pleca traumu, kā dēļ viņš joprojām nevar spēlēt, izlaižot jau septīto "Mountfield" spēli pēc kārtas. Latviešu uzbrucējs šosezon 31 mačā atzīmējies ar 13 vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Čehijas čempionāta līderpozīcijā ar 96 punktiem 47 mačos atrodas Libereces "Bīlī Tigrši" komanda, bet "Mountfield" vienība ar 84 punktiem 47 spēlēs ieņem trešo pozīciju, kamēr "Zlīn" ar 60 punktiem 46 cīņās atrodama 11. pozīcijā 14 komandu vidū.

Čehijas čempionāta regulārais turnīrs noslēgsies marta sākumā, bet pēc tam sāksies izslēgšanas turnīrs. Tajā pirmo sešu vietu ieguvējas sāks "play-off" no ceturtdaļfināla, bet 7.-10. vietas ieguvējas vispirms spēkosies astotdaļfinālā par divām ceļazīmēm uz nākamo kārtu. "Zlīn" šobrīd no desmitās vietas atpaliek par diviem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!