Foto: F64

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks svētdien guva savainojumu, bet viņa pārstāvētā valsts čempionvienība Bambergas "Brose" Vācijas kausa finālā ar 74:71 (24:21, 21:15, 10:12, 19:23) pārspēja Minhenes "Bayern".

Latviešu saspēles vadītājs traumu guva pašā otrā ceturtdaļas sākumā un tika nomainīts. Pēcāk viņš laukumā vairs neatgriezās.

Kopumā Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja astoņas minūtes un 26 sekundes, kuru laikā iemeta astoņus punktus. Latvijas basketbolists grozā raidīja savu vienīgo divpunktnieku un abus tālmetienus, kā arī atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli un vienu kļūdu.

"Brose" rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Fabjēns Kozērs.

"Brose" klubs Vācijas kausu svētdien ieguva piekto reizi vēsturē, bet iepriekš tas bija izdevies 1992., 2010., 2011. un 2012.gadā.

Kausa pusfinālā "Brose" sestdien ar 85:78 pārspēja Ludvigsburgas "MHP Riesen", kamēr "Bayern" ar 78:70 apspēlēja turnīra saimnieci Berlīnes "Alba".

Vācijas kausā iekļuva komandas, kuras pēc puses no regulārā čempionāta atradās kopvērtējuma pirmajā sešiniekā, kā arī vieta pusfinālā bija garantēta mājiniecei "Alba" vienībai. Ceturtdaļfinālā "Brose" ar 75:52 pārspēja Baireitas "Medi".

Pērn "Brose" izstājās pusfinālā, bet par kausa ieguvējiem kļuva "Alba".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!