Foto: AP/Scanpix
Ķīnas basketbola asociācijas (CBA) spēlē 73 punktus guva Šanhajas "Sharks" spēlētājs Džimers Fredets, vēsta ārvalstu mediji.

Fredets aizvadīja spožu karjeru Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) basketbola turnīrā, bet 2011. gada NBA draftā viņu ar augsto desmito numuru draftēja Sakramento "Kings". Viņš NBA nospēlēja līdz 2016. gadam, pārstāvot arī Čikāgas "Bulls", Ņūorleānas "Pelicans" un Ņujorkas "Knicks" komandas, bet izkarot sev kārtīgu spēles laiku viņam tā arī neizdevās. Augustā viņš nolēma doties uz Ķīnu, kur bijušie NBA spēlētāji iegūst iespēju izcelties.

Tā notika arī ar Fredetu, kurš Ķīnas čempionātā aizvada fantastisku sezonu. Mačā pret "Zhejiang Guangsha Lions" Fredets guva 73 punktus, bet tas nepalīdzēja "Sharks" komandai, jo tā ar rezultātu 132:135 piedzīvoja zaudējumu otrajā pagarinājumā.

CBA rezultativitātes rekords ir 82 punkti, ko paveica Ēriks Makkolums, bet Fredeta iespētais ir ceturtais labākais rādītājs līgas vēsturē. Fredets šajā sezonā vidēji izceļas 37,3 punktiem, kas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā dod otro vietu, par 0,2 punktiem atpaliekot no Makkoluma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!