Foto: F64

Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" šonedēļ lems par tālāko attīstības virzienu un komandas nākamās sezonas mērķiem, vēsta vienība.

Pagājušajā piektdienā notikusi basketbola kluba "Ventspils" biedru pilnsapulce, kurā izvērtēti aizvadītās sezonas rezultāti. Tāpat lūgts kluba valdes priekšsēdētājam Ralfam Pleinicam sagatavot darbības redzējumu nākamiem gadiem, ko viņš piektdien, 16.jūnijā prezentēs kluba biedru pilnsapulcē. Zīmīgi, ka Pleinicam jau 8.jūnijā noslēdzies sadarbības līgums ar "Ventspils" komandu un noprotams, ka vismaz pagaidām tas vēl nav pagarināts.

Kā vēsta vienība, pēc koncepcijas izvērtēšanas tiks lemts par tālāko kluba attīstības virzienu, komandas nākamās sezonas mērķiem, arī par dalību Eiropas klubu basketbola turnīros, kā arī par kluba vadību, treneru sastāvu un komandas komplektāciju.

Galvenajam trenerim Kārlim Muižniekam līgums ar Ventspils klubu ir vēl uz vienu sezonu.

Kā vēstīts, pagājušajā sezonā "Ventspils" nepārvarēja Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas izslēgšanas sacensību pirmo kārtu, divu spēļu summā ar 135:137 piekāpjoties "Umana Reyer" basketbolistiem. Savukārt "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) vienība droši sasniedza finālu, bet tajā zaudēja visos četros mačos pret principiālo pretinieci "VEF Rīga".

Latvijas čempione "VEF Rīga" jau pagājušajā nedēļā lēma, ka nākamajā sezonās nespēlēs FIBA rīkotajā Čempionu līgā.

"Ventspils" pēc rīdzinieku atteikuma tagad kā valsts vicečempione var pretendēt uz vietu FIBA Čempionu līgā, kur spēlēja arī aizvadītajā sezonā, kad pie šādas iespējas tika pēc 2016.gada LBL čempiones "Valmiera"/ORDO un pērnā gada vicečempiones "VEF Rīga" atteikuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!