Foto: F64
Latvijas izlases basketbolistes Kristīne Vītola un Elīna Dikeulaka svētdien kaldināja savu komandu uzvaras Polijas čempionāta spēlēs

Vītola svētdien guva 17 punktus un palīdzēja Gundara Vētras trenētajai Gdiņas "Basket 90" savā laukumā ar rezultātu 97:62 (28:21, 23:13, 30:13, 16:15) pārspēt Lodzas "Widzew" komandu.

Vītola šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā realizēja sešus no 12 divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un abus divus soda metienus.

Tāpat viņai bija septiņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, viena kļūda, viens bloķēts metiens, divas piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un 19 efektivitātes koeficienta punkti.

Latvietes pārstāvētajā komandā rezultatīvākā ar 19 punktiem bija amerikāniete Kalea Kūpere.

Tikmēr Dikeulaka svētdien guva 11 punktus, palīdzēdama Polkovices CCC savu skatītāju priekšā ar rezultātu 70:50 (18:16, 15:12, 16:14, 21:8) pārspēt Toruņas "Energa" vienību.

Dikeulaka laukumā bija 25 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā iemeta trīs no četriem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un abus divus soda metienus.

Tāpat viņa veica septiņas rezultatīvas piespēles, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja divas piezīmes un izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus, tikdama pie 17 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija labākais rādītājs komandā.

CCC rindās rezultatīvākā ar 18 punktiem bija amerikāniete Braie Holmsa.

Kopvērtējumā deviņas uzvaras tikpat spēlēs ir izcīnījusi Bidgoščas "Artego" komanda, Gdiņas klubs ar sešiem panākumiem ir trešajā vietā, bet Polkovices CCC ar piecām uzvarām ir ceturtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!