Foto: LETA

Latvijas čempiones "TTT Rīga" trešdien savā laukumā Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL) ceturtdaļfināla atbildes mačā ar 92:53 (28:17, 17:18, 28:7, 19:11) sagrāva "Liepājas papīrs"/LSSS vienību, bez problēmām sasniedzot finālčetrinieka turnīru.

Divu spēļu summā "TTT Rīga" svinēja pārliecinošu panākumu ar rezultātu 179:108, jo pirmajā ceturtdaļfināla mačā sestdien Liepājā uzvarēja ar 87:55.

Rīdziniecēm atbildes mačā rezultatīvākā ar 15 punktiem bija amerikāņu uzbrucēja Elija Malota, kamēr 14 punktus pievienoja komandas kapteine Ieva Krastiņa, bet 11 punktus guva Liene Priede.

Savukārt liepājniecēm pa 14 punktiem guva Laura Puriņa un Ieva Veinberga, bet 13 punktus sameta baltkrieviete Marina Ivaščanka.

"TTT Rīga" EEWBL regulāro čempionātu noslēdza ar uzvarām visās septiņās spēlēs, kas tai kā B apakšgrupas spēcīgākajai komandai ceturtdaļfinālā pretī deva A grupas ceturtās vietas īpašnieci "Liepājas papīrs"/LSSS komandu.

Jau iepriekš vietu finālturnīrā bija nodrošinājusi Maskavas "Dinamo" komanda no Krievijas, kas ceturtdaļfinālā abos mačos pieveica Libānas vienību Beirūtas "Al-Riyadi", kā arī Zviedrijas vienība Ūmeo "Udominante", kas sīvā duelī pārspēja citu šīs valsts klubu "Lulea".

Šajā duelī pirmajā mačā nedaudz labāka bija valsts čempione "Lulea", kas savās mājās uzvarēja ar 78:74, savukārt atbildes cīņā pirmdien "Udominante" bija pārāka ar 95:90, divu maču summā uzvarot ar 169:168, izšķirošo grozu atbildes mačā iemetot piecas sekundes pirms pamatlaika beigām.

Vēl viena fināliste noskaidrosies Slovākijas derbijā, kur spēcīgā Košices "Good Angels" pirmajā mačā ar 82:61 viesos droši uzvarēja Pještjani "Čajky". Atbildes spēle trešdien notiek Košicē.

Šo EEWBL sezonu uzsāka 16 komandas no desmit valstīm, kas bija sadalītas divās grupās, katras apakšgrupas vienībai trīs sabraukumu laikā aizvadot viena apļa turnīru. Katras apakšgrupas četras labākās vienības iekļuva izslēgšanas turnīrā, bet sezonas noslēgumā marta vidū notiks finālčetrinieka sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!