Foto: DELFI.lt
Latvijas basketbolists Rolands Šmits ir sajūsmināts par gaidāmo sezonu slavenajā Spānijas klubā "Barcelona Lassa", uzsverot, ka tas viņam ir liels solis uz priekšu viņa karjerā, sarunā ar "Barca TV" stāstīja latvietis.

Šmits pērn noslēdza piecu gadu līgumu ar Barselonas klubu, bet iepriekšējo sezonu viņš uz īres tiesībām vēl Fuenlavradas "Montakit", ko pārstāvēja jau kopš 2012.gada. Šai sezonai viņš jau gatavojas ar "Barcelona" komandu.

"Ir ļoti īpaši pievienoties tik lieliskai komandai kā "Barcelona". Tas ir solis uz priekšu manā karjerā," uzsvēra Šmits. "Es gaidu nākamo sezonu, un ceru, ka tā man būs labākā pēdējo gadu laikā." Viņš arī neslēpa, ka nākamsezon gribētu izcīnīt kādu čempionu titulu.

Tāpat Šmits pastāstīja par tiem spēles elementiem, kurus viņš varētu papildināt savas jaunās komandas sastāvā: "Es domāju, ka varu cīnīties par atlēkušajām bumbām un spēlēt aizsardzībā. Varu darboties vieglā vai spēka uzbrucēja pozīcijās, pagājušajā gadā spēlēju pat kā centrs. Viena no labākajām lietām, ko protu, ir spēle groza apakšā, taču varu trāpīt arī no tālās distances. Neesmu metējs, bet trāpīt varu."

Aizvadītajā nedēļā sarunā ar "Barcelona" preses dienestu komandas galvenais treneris Svetislavs Pešičs sacīja, ka viņš ar Šmitu un citu komandas jaunpienācēju Artjomu Pustoviju no Ukrainas rēķinās ilgtermiņā.

Spānijas čempionātā pagājušajā sezonā Šmits Fuenlavradas komandas labā vidēji guva 11,2 punktus un izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!