Foto: AP/Scanpix/LETA

Uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā sestdien guva latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs", kas viesos ar 122:111 (32:30, 24:26, 39:19, 27:36) pārspēja Losandželosas "Clippers", savukārt Rodions Kurucs un viņa Bruklinas "Nets" ar rezultātu 115:129 (23:29, 29:42, 34:35, 29:23) piekāpās spēcīgajai Milvoki "Bucks" vienībai.

Bertāns šajā mačā neizcēlās ar augstu rezultativitāti, jo viņš 23 nospēlētās minūtēs guva vien divus punktus. Latvietis grozā raidīja vienīgo divpunktu metienu, bet garām aizmeta visus četrus trīspunktniekus. Vēl Bertāna kontā sešas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas un divas piezīmes.

"Spurs" sastāvā rezultatīvākais ar 38 punktiem bija Lamarkuss Oldridžs, kamēr 25 punktus un 13 atlēkušās bumbas pievienoja Demars Derozans.

Savukārt "Clippers" labā pa 21 punktam iemeta itālis Danilo Galināri un Montrezls Harels.

Sanantonio komanda šajā mačā izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru, lai gan pirmajā puslaikā abas vienības cīnījās vēl gana līdzvērtīgi. Tomēr trešās ceturtdaļas izskaņā "Spurs" pārsvars pārsniedza 20 punktus, turklāt noslēgumā mājinieki šo vadību arī nosargāja.

Kurucs "Nets" maču pret "Bucks" sāka sākumsastāvā, tomēr 22 nospēlētajās minūtēs guva tikai divus punktus. Latvijas basketbolists garām aizmeta visus piecus metienus no spēles - abus divpunktniekus un visus trīs trejačus, taču trāpīja abus "sodiņus".

Vēl Kuruca rēķinā viena atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles, trīs kļūdas un divas piezīmes.

"Nets" sastāvā 32 punktus iemeta Šabazs Napjērs, kamēr Kenets Farīds pievienoja 21 punktu un desmit atlēkušās bumbas.

Savukārt "Bucks" labā ar "triple-double" atzīmējās grieķis Jannis Adetokunbo, kura kontā 31 punkts, desmit atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles. Vēl ar 29 punktiem izcēlās Kriss Midltons.

Jau pēc pirmā puslaika "Nets" komandai bija teju 20 punktu deficīts, bet otrās spēles daļas sākumā šī robeža tika arī pārsniegta. Pamatlaika izskaņā Kuruca pārstāvētā vienība gan spēja samazināt starpību līdz mazāk nekā desmit punktiem, bet pacīnīties par uzvaru viesiem tā arī neizdevās.

"Spurs" ar 20 uzvarām 37 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem devīto vietu, bet astotajā pozīcijā esošā Sakramento "Kings" tikusi pie 19 panākumiem 35 cīņās. "Nets" ar 17 uzvarām 38 spēlēs Austrumu konferencē ieņem devīto vietu, kamēr astotajā pozīcijā esošā Detroitas "Pistons" guvusi 16 panākumus 33 mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!