Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" galvenais treneris Skots Brūks pēc savas komandas zaudējuma Sanantonio "Spurs" sacīja, ka viņa spēlētāji nespēja aizsardzībā nosegt latvieti Dāvis Bertānu.

Jau vēstīts, ka Bertāns svētdien atgriezās "Spurs" sastāvā un aizvadīja šīs sezonas rezultatīvāko spēli, gūstot 21 punktu un sekmējot "Spurs" uzvaru ar 132:119 pār "Wizards". Pēc mača "Wizards" treneris Brūks uzsvēra, ka Bertāna nenosegšana bija svarīgs moments viņa komandas zaudējumā.

"Mums bija problēmas tikt līdzi Bertānam. Mēs nespējam viņu noķert, kad viņš meta tālmetienus un devās caurgājienos. Viņš darīja visu, ko vien vēlējās," Bruksa teikto pēc spēles citēja ESPN.

"Spurs" komandā rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Lamarkuss Oldridžs, un pats Bertāns uzteica savu komandas biedru.

"Mēs iepriekšējās divas mājas spēles nospēlējām vāji, tāpēc viņš bija noskaņojies neizlaist šo uzvaru pēc mūsu mazajām kļūdām," sacīja Bertāns.

Abas komandas pirmajā puslaikā cīnījās diezgan līdzīgi, taču galvenais treneris Gregs Popovičs spēja atrast veidu, kā motivēt savus spēlētājus, lai viņi veiktu spēli uzvarošu izrāvienu.

"Viņš mūs pārāk daudz nelamāja, kas bija pārsteigums. Viņš skaidroja situāciju un jautāja, ko mēs pie velna darām. Treneris mums lika komunicēt savā starpā," norādīja latvietis, uzsverot, ka spēli izdevās uzvarēt labās aizsardzības dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!