Foto: F64
Talantīgais latviešu basketbolists Mārcis Šteinbergs parakstījis ilgtermiņa līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) klubu Grankanārijas "Herbalife", ko pārstāv cits Latvijas spēlētājs Anžejs Pasečņiks, informē sportista pārstāvji.

Vien 17 gadus vecais Šteinbergs kļuvis par pirmo Ogres basketbola kluba jauno spēlētāju, kuram izdevies noslēgt sadarbību ar Eiropas spēcīgākās basketbola līgas organizāciju. Grankanārijas klubs ir stabils Spānijas ACB līgas dalībnieks vismaz pēdējo desmit gadu garumā, turklāt tas ir pazīstams ar savu spēcīgo jaunatnes sistēmu, kas īpaši specializējas tieši garo spēlētāju attīstīšanā.

Šteinbergs Latvijas jaunatnes basketbolā uzspīdējis pēdējo pāris sezonu laikā, sākotnēji nokļūstot basketbola kluba "Ogre" rotācijā un vēlāk arī Latvijas U-18 izlases sastāvā. Aizvadītajā vasarā viņš šī vecuma valstsvienības sastāvā kļuva Eiropas vicečempionu.

"Vēlos pateikt "paldies" basketbola klubam "Ogre" par ieguldījumu manā izaugsmē, īpaši treneriem Artūram Visockim-Rubenim un Uldim Švēdem, kā arī kluba vadībai par atbalstu manā pārejā uz Grankanārijas "Herbalife"," teica Šteinbergs, kurš pateicās arī sporta skolai "Ogres basketbola skola" un tās direktorei Ilgai Neimanei. "Īpašs paldies manam pirmajam trenerim Pēterim Ozoliņam par basketbola pamatu ieaudzināšanu."

"Man vēl ir daudz jāstrādā un jāmācās, lai izaugtu par izcilu basketbolistu, taču bez iepriekš minētā atbalsta nebūtu radusies šāda iespēja doties pilnveidoties uz augsta līmeņa ACB kluba sistēmu," neslēpa jaunais basketbolists.

Grankanārijas klubs dibināts 1963.gadā, bet pašlaik tas neaizvada to vieglāko sezonu, jo ACB kopvērtējumā tas atrodas tikai 15.vietā, kamēr ULEB Eirolīgā tā ir 14.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!