Foto: F64
Par savas profesionālās basketbolista karjeras noslēgšanu sociālajā vietnē "Twitter" paziņojis bijušais Latvijas izlases centra spēlētājs Ričmonds Vilde.

Ričmonds Vilde pārstāvējis Latvijas valsti dažādu vecumu izlasēs. Basketbolists 2006. gada Eiropas U16 čempionātā vidēji spēlē atzīmējās ar 4,4 punktiem un 8,3 atlēkušajām bumbām, kļūstot par turnīra desmito labāko cīnītāju zem groziem.

Vilde sarkanbalto formas tērpu vilcis arī Eiropas U18 čempionātā, bet lielajā izlasē pabija 2015. gada vasarā, kad galvenais treneris Ainars Bagatskis bija nolūkojis ASV koledžu basketbolistu tā gada izlases kandidātu sarakstam.

Uz Eiropas čempionātu 2,11m garais spēlētājs neaizbrauca, bet izlases sastāvā gan paspēja aizvadīt vienu pārbaudes spēli pret Slovēniju. Vildes CV no tās vasaras arī atrodamas divas spēles Latvijas otrās izlases sastāvā pret Tunisijas valstsvienību. Vienā no tām centra spēlētājs guva 10 punktus.

ASV latviešu basketbolists pārstāvēja "SMU" un "Houston Baptist" universitātes, bet savu profesionāļa karjeru Eiropā uzsāka "VEF Rīga" rindās, kur pavadīja 2015./16. gada sezonu.

Volejbolista Raimonda Vildes dēls karjeras laikā spēlējis arī Francijas un Japānas otrajās līgās. Viņa pēdējais profesionālā basketbolista pieraksts ir 2017./18. gada sezona Tokijas "Earth Friends Z" sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!