Savu piekto uzvaru šajā ULEB Eirolīgas sezonā izcīnījusi Stambulas “Darussafaka” vienība, kas ar 92:87 (14:27, 30:23, 21:17, 27:20) pārspēja Minhenes “Bayern” komandu, laukumā vien divas minūtes pavadot Latvijas izlases basketbolistam Žanim Peineram.

Peiners nospēlēja 2:27 minūtes, pirmo reizi spēlē iesaistoties 46 sekundes līdz pirmā puslaika beigām, kā arī esot laukumā otrā puslaika pašā sākumā. Basketbolists sev atvēlētajā spēles laikā metienus neizpildīja, bet izcēlās ar vienu izprovocētu piezīmi un vienu kļūdu.

Rēzeknietim, kurš vidēji šajā sezonā spēlē izcēlies ar 7,1 punktu un 2,0 atlēkušajām bumbām, šis bijis pagaidām mazākais spēles laiks 2017./18. gada sezonā.

“Darussafaka” komanda otrās ceturtdaļas sākumā atradās iedzinējos ar rezultātu 14:29, bet četri pēc kārtas trāpīti tālmetieni, no kuriem divus realizēja Džons Dīblers, ļāva lauzt spēles gaitu.

Stambulas komandas saspēles vadītājs Tonijs Daglass priekšpēdējā mājinieku uzbrukumā tika pie atkārtotas iespējas izpildīt soda metienus, bet trāpīja vien divus no četriem, tādējādi dodot iespēju "Bayern" vēl atspēlēties. Peteri Koponens gan netrāpīja sarežģītu tālmetienu, kas būtu izlīdzinājis rezultātu.

"Darussafaka" uzvaru kaldināja Daglass un Džeremijs Evans, kuri attiecīgi izcēlās ar 26 un 20 punktiem. Savukārt viesu labā rezultatīvākais bija Somijas izlases saspēles vadītājs Koponens, kurš guva 23 punktus, bet 20 punkti bosnietim Nihadam Dedovičam.

Peinera pārstāvētajai vienībai nākamā un pēdējā Eirolīgas spēle jāaizvada piektdien 5. aprīlī, kad komanda viesosies Pirejās pie "Olympiacos" komandas. Turku klubs pagaidām 29 spēļu laikā uzvarējis piecas reizes un ieņem pēdējo vietu turnīra tabulā.

Savukārt "Bayern" komanda 29 spēļu laikā uzvarējusi 13 reizes, un, lai gan šobrīd astoto vietu turnīra tabulā ieņem 14 uzvaras izcīnījusi Milānas "Olimpia" komanda, savstarpējo spēļu dēļ šis zaudējums liedz Minhenes klubam cīnīties par vietu labāko astotniekā un tādējādi iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Jāņa Timmas pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki" vienība ar rezultātu 72:80 (15:23, 22:26, 14:15, 21:16) piekāpās Maskavas CSKA. Timmu uz Krievijas komandu izīrēja Eirolīgas vienība Pireju "Olympiacos", kas vienojusies ar krievu klubu, ka latvietis jaunās komandas rindās Eirolīgā laukumā nedosies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!