Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma, trāpot piecus tālmetienus, pirmdien guvis 17 punktus VTB Vienotās līgas spēlē, kurā krāslavieša pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki" vienība ar 87:83 apspēlēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" basketbolistus.

Uzbrucējs laukumā nāca uz maiņu un tajā pavadīja 23:57 minūtes, kuru laikā viņš guva 17 punktus (1/2 divpunktu metienos, 5/9 trīspunktu metienos), savāca četras atlēkušās bumbas, četras reizes pārkāpa noteikumus, atdeva divas rezultatīvas piespēles, kā arī pa reizei pārtvēra bumbu un kļūdījās.

Latvietis nopelnīja lietderības koeficientu 18, bet minūtēs, kuras viņš pavadīja laukumā, "Himki" komanda pretiniekus apspēlēja ar 17 punktu pārsvaru.

Timma īpaši izcēlās otrās ceturtdaļas laikā, kad basketbolists ar trim precīziem tālmetieniem divu minūšu laikā ļāva “Himki” komandai atgūt vadību, kā arī iegūt sešu punktu pārsvaru.

Rezultatīvākais spēles basketbolists bija "Lokomotiv" aizsargs Dmitrijs Kulagins, kurš izcēlās ar 21 gūtu punktu, savukārt viesu labā Džordanam Mikijam 20 punkti un deviņas atlēkušās bumbas.

"Himki" pēc izcīnītās uzvaras saglabā trešo vietu turnīra tabulā, pateicoties 16 uzvarām 21 spēlē, bet Krasnodaras klubs, kas 14 reizes uzvarējis un 7 reizes zaudējis, atrodas pozīciju zemāk.

Timma pēc pievienošanās komandai realizējis jau 14 no 25 tālmetieniem, bet vidēji spēlē atzīmējies ar 20 punktiem. “Himki” ar latvieti ierindā uzvarējusi visas trīs aizvadītās spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!