Foto: F64

Latviešu basketbolists Rolands Šmits piektdien guva divus punktus ULEB Eirolīgas noslēdzošās, 30.kārtas spēlē, viņa pārstāvētajai Barselonas "Lassa" komandai izcīnot uzvaru.

"Lassa", kas jau iepriekš bija nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā, savā laukumā ar rezultātu 83:74 (21:32, 23:11, 10:15, 29:16) uzveica Maskavas apgabala "Himki" komandu.

Šmits šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā realizēja abus divus soda metienus, bet aizmeta garām pa vienam divpunktu metieniem un tālmetienam.

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, četras reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un tika pie neitrāla efektivitātes koeficienta.

"Lassa" rindās ar 14 punktiem rezultatīvākais bija Pjerre Oriola, bet 13 punktus guva Kails Kurics.

Tikmēr pretiniekiem pa 13 punktiem guva Sergejs Monja un Čārlzs Dženkinss. Maskavieši spēlēja bez sava līdera Alekseja Šveda.

"Himki" komandā ir arī Jānis Timma, taču viņš drīkst piedalīties tikai VTB Vienotās līgas mačos.

Savukārt Žanis Peiners nedevās laukumā spēlē, kurā Stambulas "Dariššafaka Tekfen" viesos ar 74:99 (28:20, 16:25, 12:30, 18:24) piekāpās Pirejas "Olympiakos" komandai, kurai savainojuma dēļ nevar palīdzēt Jānis Strēlnieks.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Naidžels Viljamss-Goss, bet 16 punktus guva Nikola Milutinovs. Viesiem 12 punktus iemeta Berks Demirs.

Tāpat savainojumu turpina dziedēt Anžejs Pasečņiks, kura pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" viesos ar rezultātu 77:84 (20:26, 15:18, 18:29, 24:11) atzina Vācijas čempiones Minhenes "Bayern" pārākumu.

"Herbalife" rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija igaunis Sīms Sanders Vene, bet uzvarētājiem 20 punktus guva savulaik ar Kristapu Porizņģi kopā spēlējušais Deriks Viljamss.

Vēl piektdien regulārā čempionāta spēcīgākā komanda Stambulas "Fenerbahce Beko" savu līdzjutēju priekšā ar 78:75 (20:20, 21:21, 10:18, 27:16) pārspēja Telavivas "Maccabi FOX" no Izraēlas.

Stambulas komandā ar 22 punktiem izcēlās Kosts Sluks, bet pretiniekiem par punktu vairāk guva Tariks Bleks.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Lietuvas basketbola flagmanis Kauņas "Žalgiris" ceturtdien izbraukumā ar 93:86 pieveica čempioni Madrides "Real" no Spānijas, kliedējot Pirejas "Olympiakos" izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru.

Par sliktu Strēlnieka pārstāvētajai "Olympiakos" ceturtdien nāca arī principiālās konkurentes Atēnu "Panathinaikos Opap" no Grieķijas gūtais panākums savā laukumā ar 87:67 pār Melnkalnes klubu Podgoricas "Budučnost VOLI". Tikmēr citā ceturtdienas mačā ārpus pieteikuma palika Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs, kura pārstāvētā Vitorijas "Kirolbet Baskonia" no Spānijas izbraukumā ar 78:82 piekāpās Krievijas grandam Maskavas CSKA. Uzvarētāju rindās 16 punktus iemeta Vils Klaibērns.

Vēl vienā ceturtdienas mačā uzvaru guva Turcijas klubs Stambulas "Anadolu Efes", kas savā laukumā ar 101:95 apspēlēja Itālijas čempioni Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Regulārā čempionāta pirmajā vietā ar 25 uzvarām 30 mačos bija Stambulas "Fenerbahce Beko", kam ar 24 panākumiem sekoja Maskavas CSKA. 22 panākumi bija Madrides "Real" kontā, kamēr 20 uzvaras guva Stambulas "Anadolu Efes", bet pirmo piecinieku ar 18 panākumiem noslēdza Barselonas "Lassa". Sestā ar 16 uzvarām bija Atēnu "Panathinaikos Opap", bet tālāk ar 15 panākumiem sekoja Vitorijas "Kirolbet Baskonia" un Kauņas "Žalgiris".

Pirmajam astoņniekam ar 15 uzvarām sekoja Pirejas "Olympiakos", bet tālāk ar 14 panākumiem bija Telavivas "Maccabi Fox", Minhenes "Bayern" un Milānas "AX Armani Exchange Olimpia". Pie deviņām uzvarām tika Maskavas apgabala "Himki" basketbolisti, astoņi panākumi bija Grankanārijas "Herbalife", sešas uzvaras guva Podgoricas "Budučnost VOLI", bet turnīra tabulu ar pieciem panākumiem noslēdza Stambulas "Darišsafaka Tekfen".

Ceturtdaļfinālos tiksies Stambulas "Fenerbahce Beko" ar Kauņas "Žalgiris", Maskavas CSKA ar Vitorijas "Kirolbet Baskonia", Madrides "Real" ar Atēnu "Panathinaikos Opap" un Stambulas "Anadolu Efes" ar Barselonas "Lassa".

Finālčetrinieka turnīrs notiks 17. un 18.maijā Vitorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!