Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāju darbībā, gatavojoties 2019. gada Eiropas čempionātam, vērojamas pozitīvas tendences, Latvijas Basketbola savienības (LBS) preses dienestam stāstīja valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Jau vēstīts, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase sestdien pārbaudes spēlē ar 51:77 zaudēja Eiropas čempionei Spānijai, bet svētdien ar 79:65 pārspēja Ungāriju. Pēc otrā mača Zībarts bija apmierināts, ka komandai izdevās uzlabot savu sniegumu.

"Spēles kvalitāte uzlabojas, īpaši uzbrukumā. Izanalizējām mačā ar Spāniju pieļautās kļūdas, izdarījām secinājumus un veiksmīgi atradām iespējas gan ārējai līnijai, gan centra spēlētājām," skaidroja Zībarts. "Pretiniecēm bija augumu pārsvars, tomēr izdevās uzvarēt cīņā par atlēkušajām bumbām. Arī atsevišķu spēlētāju darbībā vērojamas pozitīvas tendences. Tādu spiedienu aizsardzībā, kādu spēj radīt Spānijas izlases ārējās līnijas spēlētājas, Eiropā nevar atkārtot neviena cita komanda, un Elīna Dikeulaka prasmīgi izdarīja to, kas īsti neizdevās sestdien – gan izmantoja iespējas uzbrukt pati, gan veidoja labas situācijas partnerēm. Otrajā puslaikā precizitāti atrada Ieva Pulvere, pamazām savu lomu komandas pašreizējā modelī aizvien labāk saprot un spēj izpildīt spēlētājas, kurām iepriekš bija ierobežots spēles laiks."

"Turpināsim gatavoties, lai nākamajās pārbaudēs spertu soļus uz priekšu," uzsvēra treneris.

Latvijas komandas 2019. gada modeli klātienē pirmo reizi varēs redzēt 7. jūnijā, kad "Arēnā Rīga" notiks Rozā lentītes spēle ar Turcijas izlasi un pēdējo reizi Latvijas komandas formas tērpā laukumā dosies valstsvienības ģenerālmenedžere Gunta Baško. Savukārt no 13. līdz 15.jūnijam Latvijas komanda piedalīsies turnīrā Prāgā, kur būs spēles ar Bosnijas un Hercegovinas, Čehijas un Ungārijas komandām. Pēdējās pārbaudes spēles notiks Rīgā - 20.jūnijā ar Ķīnas izlasi un 22.jūnijā ar Slovēnijas vienību.

Eiropas čempionātā Latvijas izlase spēlēs vienā grupā ar Spāniju, Ukrainu un Lielbritāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!