Foto: FIBA
Latvijas U-19 basketbola izlasei Pasaules kausa izcīņas astotdaļfinālā neizdevās tikt galā ar ASV valstsvienības milzīgo fizisko pārsvaru, pēc sagrāves sacīja galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

Jau vēstīts, ka Latvijas U-19 basketbola izlase trešdien Grieķijā Pasaules kausa astotdaļfināla mačā ar rezultātu 66:116 kapitulēja vienaudžiem no ASV.

"Pretiniekiem bija milzīgs fiziskais pārsvars, ko viņi mērķtiecīgi lika lietā, agresīvi spēlējot aizsardzībā un izmantojot iespējas uzbrukumā. Kad spiediens mazinājās un varējām spēlēt klasisko pieci pret pieci basketbolu, pēdējo ceturtdaļu pat uzvarējām," sarunā ar Latvijas Basketbola savienības (LBS) preses dienestu teica Visockis-Rubenis.

"Vēlos paslavēt Edvardu Mežuli, kura ieguldījums neatspoguļojas statistikā, tāpēc, iespējams, paliek nenovērtēts, bet viņš paveic milzīgu darba apjomu, cementējot komandas aizsardzību, turpināja treneris.

Viņš izteica pateicību spēlētājiem par cīņu, un atzina, ka turnīrs jāturpina ar svaigām emocijām. "Tas ir vājš mierinājums. Tagad jāizvēdina galvas un jāsāk turnīrs no jauna. Noteikti varam uzlabot sniegumu un cīnīties, lai sasniegtu pēc iespējas augstāku vietu noslēguma tabulā," uzsvēra Visockis-Rubenis.

Latvijas izlase Pasaules kausu turpinās ar cīņu par 9.-16.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!