Foto: FIBA
Lai arī Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase Izraēlā notiekošajā Eiropas čempionātā pirmajās divās spēlēs cietusi pārliecinošus zaudējumus, komandas sniegums uzlabojas, secināja tās galvenais treneris Kristaps Zeids.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbolisti kontinenta meistarsacīkstes sākuši neveiksmīgi, jo sestdien viņi ar 66:92 kapitulēja Vācijai, bet svētdien ar 55:78 piekāpās arī Spānijai.

"Nevaram būt apmierināti ar zaudējumu, turklāt vēl ar vairāk nekā 20 punktu starpību, taču komandas snieguma kvalitātes līknei ir pozitīva tendence. Pirmajā mačā bija divas labas ceturtdaļas, šodien ar Spānijas izlasi, kas ir krietni stiprāka par Vāciju un ļoti mērķtiecīgi "spieda" uz mūsu vājajām vietām, laba kvalitāte bija trijās. Ņemot vērā, ka šī bija mūsu otrā spēle pilnā sastāvā, nākotnē varam raudzīties pozitīvāk," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Zeida teikto.

Treneris sacīja, ka svētdienas spēlē daudz kvalitatīvāk tika ievērots spēles plāns gan aizsardzībā, gan uzbrukumā.

"Spēlējām pietiekami pacietīgi, labi tikām pie brīviem metieniem, pieļāvām tikai 13 kļūdas. Jānotic sev un jāmet ar lielāku pārliecību. Ja tās būtu pieticis, varējām aizķerties jau šodien. Trīspunktnieki 5/23 - tas nav mūsu procents... Jo vairāk tāpēc, ka lielākā daļa metienu bija pēc labām bumbas izspēlēm no ērtām pozīcijām. Atkal smagi zaudējām cīņā pie groziem (atlēkušās bumbas 24 pret 45). Tiesa, lielo pārsvaru spāņiem nodrošināja sava groza kontrolēšana," atzina Zeids.

Grupu turnīru Latvija noslēgs pirmdien, kad tiksies ar Horvātiju, kas svētdien ar 80:69 (17:11, 30:13, 16:20, 17:25) uzvarēja Vāciju.

"Spēlē ar Horvātijas izlasi mūs sagaida fiziski spēcīgi pretinieki, kuri labi darbojas soda laukumā. Fokusēsimies uz savu darbību kvalitāti, centīsimies neļaut pretiniekiem diktēt noteikumus," skaidroja speciālists. "Uz katru spēli ejam cīnīties par uzvaru un rītdienas mačs nebūs izņēmums. Komandā valda kaujiniecisks noskaņojums, kas jāsaglabā līdz čempionāta beigām. Izšķirošās spēles būs izslēgšanas turnīrā."

Astotdaļfinālā C grupas vienības spēkosies ar D apakšgrupas komandām Lietuvu, Grieķiju, Slovēniju un Poliju.

Sacensību pirmajā posmā komandas aizvadīs pa trim spēlēm grupas turnīrā, noskaidrojot komandu reitingu. Pēc tam sāksies izslēgšanas spēles - astotdaļfināli, ceturtdaļfināli par 1.-8. un 9.-16.vietu, pusfināli un finālspēles. Trīs pēdējo vietu ieguvējas zaudēs vietu augstākajā divīzijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!