Lietuvas basketbola izlase, gatavojoties 2019. gada Pasaules kausa finālturnīram, 12. augustā Kauņā aizvadīs pārbaudes spēli ar Serbijas valstsvienību, mājiniekiem šajā spēlē velkot speciāli darinātas formas par godu izlasei, kas 1939. gadā izcīnīja Eiropas čempionu titulu, vēsta Lietuvas Basketbola federācija (LKF).

Ja par pirmajiem Eiropas čempioniem 1935. gadā kļuva Latvijas valstsvienība, tad kaimiņi no Lietuvas vispirms 1937. gadā izcīnīja zeltu Latvijā notiekošajā čempionātā, bet 1939. gadā triumfēja pašu mājas organizētajā turnīrā. Lietuvieši šo panākumu spēja atkārtot arī trešo reizi, izcīnot zeltu 2003. gadā.

Gaidāmajā spēlē pret Serbiju valstsvienības basketbolisti divās ceturtdaļās vilks mugurā retro formas, ar kurām atdarināti pirms 80 gadiem vilktie čempionu sporta tērpi. Komandai mugurā būs balti krekli, kurus rotās zaļš uzraksts "Lietuva", kā arī Lietuvas simbols Vītis.

Federācijas prezidents Arvīds Sabonis smejoties pauda prieku, ka formas patiešām izskatās līdzīgi vecajām, bet izlases basketbolists Arns Butkevičs izteica vēlmi biežāk spēlēt agrāk ierastajos, īsajos šortos.

Ienākumi no katras pārdotās biļetes tiks veltīti "Basketbola mājas" ("Krepsinio namai") celtniecībai, kas tika uzsākta 2018. gadā. Multifunkcionālā centrā paredzēts izstādīt Lietuvas basketbola muzeju, kā arī dažādas citas atrakcijas apmeklētājiem.

Lai iekļūtu "Žalgiris" arēnā paredzētajā spēlē, skatītājiem jārēķinās vismaz ar 29 eiro, bet pati dārgākā biļete izmaksā 200 eiro.

Ķīnā organizētais Pasaules kauss norisināsies no 31. augusta līdz 15. septembrim. Tajā sacentīsies 32 izlases, bet Lietuvas valstsvienībai kopā ar Austrālijas, Kanādas un Senegālas izlasēm paredzēta vieta H apakšgrupā. No grupu turnīra astotdaļfinālam kvalificēsies divas izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!