Latvijas U-20 basketbola izlase ceturtdien izcīnīja divas uzvara Pasaules kausa izcīņas U-23 vecuma grupas pirmajās divās spēlēs.

Latvijas 3x3 komandā iekļauti 2018. gada pasaules U-23 vicečempions Nils Ozoliņš, kā arī "Latvijas Universitātes" basketbolisti Rendijs Feikners, Kārlis Žunda un Reinis Avotiņš.

Turnīra pirmajā mačā latvieši ar 21:15 pārspēja Kazahstānas valstsvienību. Feikners šajā mačā guva deviņus punktus, astoņus sameta Ozoliņš, bet Žunda un Avotiņš izcēlās ar diviem punktiem.

Pēc tam latvieši ar rezultātu 21:14 sagrāva ASV komandu. Otrajā spēlē Ozoliņš guva 10 punktus, Feikners pievienoja septiņus punktus, Avotiņam – trīs punkti, bet Žundam – viens.

Sestdien pulksten 11:50 Latvija spēlēs ar Ķīnas vienību, bet pulksten 13:55 – ar Rumānijas basketbolistiem. Divas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram, kas notiks svētdien, 6. oktobrī.

Pērn pirmajā U-23 Pasaules kausa izcīņā Latvijas komanda – Armands Ginters, Linards Jaunzems, Roberts Pāže un Bils Ozoliņš – uzvarēja pirmajās sešās spēlēs, bet finālmačā ar 18:21 zaudēja Krievijas U-23 izlasei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!