Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 24 punktus Dalasas "Mavericks" komandas labā, tai ar rezultātu 123:116 (27:41, 45:23, 23:20, 28:23) pieveicot Ņūorleānas "Pelicans".

Šī bija Dalasas otrā uzvara sezonas pirmajās divās spēlēs. "Mavericks" pirmo reizi pēc 15 gadu pārtraukuma sezonu sāk ar divām uzvarām pēc kārtas.

Porziņģis nospēlētajās 29 minūtes guva 24 punktus (5/12 divpunktu metienos, 3/5 trīspunktu metienos, 5/8 soda metienos. Viņam arī četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un pieci bloķēti metieni.

Porziņģa komandas biedrs slovēnis Luka Dončičs izcēlās ar "triple-double", gūstot 25 punktus, 10 rezultatīvas piespēles un 10 atlēkušās bumbas.

Lielu spēles daļu izvērtās saspringts duelis starp Porziņģi un vienu no "Pelicans" līderiem Brendonu Ingremu, kuram tika uzticēta latvieša neitralizēšana. Abi apmainījās ar bloķētiem metieniem un pārtvertām piespēlēm. Ingerms guva 25 punktus, kā arī savāca astoņas bumbas zem groziem.

Pārsvars spēlēs sākumā piederēja mājiniekiem, kas jau pirmajā ceturtdaļā spēja gūt 41 punktu, tomēr Porziņģis ar Dončiču un citi Dalasas basketbolisti līdz pirmā puslaika beigām pārsvaru jau bija sadeldējuši, izvirzoties vadībā. Sākoties otrajam puslaikam, Dalasas vienība tikai par dažiem punktiem apsteidza savus pretiniekus, bet noslēdzošās ceturtdaļas galotnē Dončičs ar precīzu tālmetienu ļāva "Mavericks" nosargāt pārsvaru, svinot otro panākumu šosezon.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!