Foto: FIBA

Latvijas čempione basketbolā "VEF Rīga" otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra 12.spēlē viesos ar rezultātu 53:91 (15:17, 9:22, 11:28, 18:24) piekāpās Vācijas klubam Bambergas "Brose".

Rīdziniekiem pa desmit punktiem guva Aleksandrs Madsens un Lesters Medfords, astoņi punkti bija Artūram Kurucam, bet seši punkti un 11 atlēkušās bumbas - Kristijanam Krajinam. Mājiniekiem pa 13 punktiem guva Asems Marejs un Derions Ektinss.

"VEF Rīga" maču sāka apņēmīgi un labi cīnījās zem groza. Tuvojoties pirmās ceturtdaļas beigām, izdevās iegūt vadību ar 15:14, taču pēc pretinieku tālmetiena pirmā desmitminūte tika zaudēta ar 15:17."Brose" ar šo "trejaci" ievadīja izrāvienu 17:2, kas ātri ļāva iegūt drošu vadību un puslaiku uzvarēt ar 39:24. Otro puslaiku "VEF Rīga" sāka ar nedisciplinētu spēli un ātri iekrāja piezīmju normu, turpretī mājinieki ieguva jau 30 punktu pārsvaru un noņēma jebkādas šaubas par spēles uzvarētāju.

"VEF Rīga" FIBA Čempionu līgā debitēja ar uzvaru, bet nākamajās 12 cīņās cieta neveiksmes, tajā skaitā pirmajā aplī mājās ar 55:76 atzīstot "Brose" pārākumu. Pagājušajā nedēļā rīdzinieki izbraukumā ar rezultātu 79:86 cieta zaudējumu pret Turcijas klubu "Gaziantep".

Savukārt šodienas pretiniece Čempionu līgā pagājušajā spēlē cieta zaudējumu Barā pret "Mornar" - 73:77.

C apakšgrupas vadībā ar desmit panākumiem 12 spēlēs ir Nimburkas ERA, bet otrā ar deviņām uzvarām 11 cīņās ir Tenerifes. Pa septiņām uzvarām ir "Ņižņij Novgorod" un Peristeri "Winmasters" komandām, bet sešas uzvaras - Bambergas "Brose" vienībai. Četrreiz uzvaras izcīnījusi Baras "Mornar", trīsreiz - "Gaziantep", bet viens panākums ir "VEF Rīga" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!