Igaunijas basketbola kluba Tallinas "Kalev"/"Cramo" treneru korpusā, kurā strādā Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers un viņa asistents Akselis Vairogs, kādai personai konstatēta saslimšana ar koronavīrusu "Covid-19", ziņo žurnālists Emiliāno Karkija. Klubs informāciju apstiprinājis, bet nav precizējis, kurš tā pārstāvis saslimis.

Karkija vēsta, ka Tallinas komandā vārdā nenosauktam trenerim konstatēta saslimšana ar "Covid-19" vīrusu, kā rezultātā karantīnā ievietota visa komanda. Treneru štābu pārstāv Roberts Štelmahers, kā arī viņa asistenti Akselis Vairogs un igaunis Indreks Reiboks.

Klubs mājaslapā apstiprinājis šādu situāciju, bet nav precizējis, kurš komandas pārstāvis ir saslimis. Visai komandai karantīnā nāksies pavadīt turpmākās divas nedēļas. Starp Tallinas vienības pārstāvjiem ir arī Latvijas izlases basketbolists Aigars Šķēle.

"Kalev"/"Cramo" vienība arī uzsver, ka nav zināms, kādos apstākļos komandas pārstāvis saslimis. Attiecīgās personas vienīgais simptoms ir iekaisis kakls, portālam "Delfi.EE" atklāja kluba menedžeris Karels Sibuls. Šobrīd viņu nav nomācis drudzis vai jebkurš cits no vīrusa simptomiem.

Pārējie komandas pārstāvji šobrīd ir veseli, tāpēc vēl nav veiktas viņu veselības pārbaudes, ziņo "Delfi.EE".

Igaunijas komanda ceturtdien VTB Vienotajā līgā spēkojās ar Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", kas nu jau ir informēta par situāciju Igaunijā. Šis mačs tika aizvadīts bez skatītāju klātbūtnes, vairākām Krievijas profesionālajām līgām pagaidām turpinot uzsākto čempionātu izspēli. VTB čempionāta vadība gan piektdien paziņoja, ka arī tā pārtraukusi sezonas izspēli.

Savukārt komanda iepriekš viesojās Kazahstānas pilsētā Astanā, kur 8. martā ar rezultātu 83:78 pieveica vietējo basketbola komandu. Pēdējo reizi ar kādu vienību no Latvijas klubs spēlēja vien 28. janvārī, kad mājās uzņēma "Liepājas" basketbolistus.

Tallinas komanda ar astoņām uzvarām 20 spēlēs ieņem astoto vietu Vienotās līgas turnīra tabulā. Savukārt "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā, kurā "Kalev" vienība ar 20 uzvarām 23 spēlēs ieņem trešo pozīciju, spēles šobrīd gan ir apturētas saistībā ar "Covid-19" vīrusa straujo izplatību.

Tieši sestdien "Kalev"/"Cramo" vienībai bija paredzēts viesos tikties ar basketbola klubu "Ogre".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!