Soli tuvāk palikšanai Eiropas čempionāta A divīzijā piektdien spēra Latvijas U-16 izlases basketbolisti, kuri ar 49:47 pieveica Dānijas vienaudžus.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 17 gūtajiem punktiem bija Edgars Štelmahers.

Turnīrā par palikšanu A divīzijā Latvijai tagad ir trīs uzvaras un viens zaudējums. Divas kārtas pirms divu apļu turnīra noslēguma trīs uzvaras un viens zaudējums ir arī Vācijai, Izraēlai ir divas uzvaras četrās spēlēs, bet dāņiem ir četri zaudējumi. Pēc divu apļu turnīra noslēguma divas komandas zaudēs vietu A divīzijā, bet divas – saglabās.

Pirmajā spēlē turnīrā par vietas saglabāšanu Eiropas čempionāta A divīzijā Latvijas izlase ar rezultātu 65:46 pārliecinoši pieveica Dānijas vienaudžus, pēc tam ar 54:56 piekāpās Vācijai, bet ar 63:58 pieveica Izraēlas vienaudžus.

Atgādinām, ka apakšgrupu turnīrā Latvijas izlase ieņēma pēdējo, ceturto vietu C grupā. Pirmajā spēlē Latvijas kadeti ar rezultātu 32:65 pārliecinoši zaudēja pagājušā gada čempionvienībai Spānijai, pēc tam ar 43:63 zaudēja Beļģijai un ar 66:69 piekāpās Bulgārijai.

Latvijas U-16 izlases sastāvs Eiropas čempionāta A divīzijas turnīrā: Rihards Adiņš, Edgars Štelmahers, Andris Kehris, Oskars Reinfelds, Roberts Krastiņš, Česlavs Mateikovičs, Kristaps Pļavnieks, Dmitrijs Brizgalovs, Dāvids Kārlis Muižnieks, Sandis Ceplītis, Elvijs Mičulis, Toms Elvis Leimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!