Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards" snaiperis Dāvis Bertāns atzīst, ka Vašingtonā piekoptais spēles stils viņam vairāk iet pie sirds nekā spēlēšana Sanantonio "Spurs" rindās, atbildot uz līdzjutēju jautājumiem kluba sociālajos tīklos, atklāja latvietis.

Bertāns ar savu spēju ļoti precīzi realizēt tālmetienus nopelnījis iesauku "Latvijas Lāzers". ""Latvijas Lāzers" ir skaļa iesauka. Tas, ka esmu labs metējs, radījis šo iesauku. Citi izvēlas iesauku sev, man tā tika no citiem," par iesauku saka Bertāns.

"Labākais no pievienošanās Vašingtonas "Wizards" ir atgriešanās man pierastajā Eiropas basketbolā. Sanantonio "Spurs" biju pārsvarā tikai metējs, bet Vašingtonā spēlēju to basketbolu, ko esmu spēlējis visu mūžu," atšķirību skaidro basketbolists.

Bertāns norādīja, ka"Wizards" komandā ir lielāka demokrātija nekā "Spurs". "Sanantonio reti kāds uzdrošinājās runāt pretī galvenajam trenerim Gregam Popovičam. Bija jābūt pārliecinātam par savu patiesību ne tikai par 100 procentiem, bet visiem 150," par sarunām ar izcilo treneri stāstīja Bertāns. "Sanantonio komanda pirms manis bija 18 gadus pēc kārtas iekļuvusi izslēgšanas spēlēs, bet Vašingtonas komanda reizēm bija iekšā, reizēm - ārā no tām. "Spurs" ilgu laiku izvirzīja augstus mērķus un šī virzība uz augstu mērķu sasniegšanu bija jūtama."

"Nevari kļūt par čempionu, ja nav vienotības komandā ārpus laukuma. Vašingtonā mēs tiešām jūtamies kā ģimene. Varbūt pēc mājas spēlēm ātrāk raujos uz mājām pie pusotru gadu vecās meitas, taču izbraukuma spēlēs es dodos kopā ar pārējiem," par kolektīva lomu saka basketbolists.

Šobrīd visa sporta pasaule ir apturēta koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 dēļ. Savā karjerā latvietis divas reizes izārstējies no ceļgala krustenisko saišu plīsuma, tāpēc viņam ir pieredze, kā ir palikt bez basketbola.

"Ja man noņemtu basketbolu tagad, tā vairs nebūtu traģēdija. Kad pirmoreiz guvu savainojumu, tad gan bija citādāk," Bertāns komentēja jautājumu par to, kā viņu ietekmē koronavīrusa izraisītā pauze.

"Jo vairāk strādā, jo labāks būsi," turpināja Bertāns. Viņš iesaka lielu uzmanību pievērst mentālajam spēkam un pārliecībai. Viņš norāda, ka augstākā ranga mačos visu nosaka mentālais spēks. Tāpat viņš arī min, ka, protams, jābūt gatavam fiziskai cīņai NBA.

Šosezon Vašingtonas "Wizards" sastāvā Bertāns ir aizvadījis 54 spēles, kuru laikā ik mačā vidēji spēlētās 29,3 minūtēs ir guvis 15,4 punktus, sakrājis 4,5 atlēkušās bumbas, 1,7 reizes rezultatīvi piespēlējis, 0,7 reizes pārķēris bumbu un 0,6 reizes bloķējis pretinieku metienus.

Latvijas basketbolists izceļas trīspunktu metienu precizitātē, kur kopā ar Nemanju Bjelicu no Sakramento "Kings" dala septīto vietu ar 42,4 procentiem precīzu trīspunktnieku.

Vašingtonas komanda Austrumu konferencē ar bilanci 24-40 ieņem devīto vietu, esot sešas uzvaras aiz Orlando "Magic" vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!