Foto: LETA
Latvijas basketbolists Klāvs Čavars noslēdzis līgumu ar Baltkrievijas klubu Minskas "Cmoki", bēsta kluba mājaslapa internetā.

24 gadus vecais un 206 centimterus garais basketbolists iepriekšējo sezonu aizvadīja "Ventspils" rindās, bet šī viņam nebūs pirmā pieredze aiz Latvijas robežām. Čavars ir dzimis un audzis Ventspilī, bijis gan vietējās sporta skolas "Spars", gan arī "Ventspils Augstskolas" komandas spēlētājs. Savas profesionālā basketbolista gaitas Čavars aizsāka 2015./2016.gada sezonā, kad pievienojās Liepājas komandai, aizvadot ļoti labu sezonu un tika atzīts par līgas progresējošāko spēlētāju.

Pēc tam Čavars devās leģionāra gaitās, pievienojoties Spānijas vienības kluba "Gran Canaria" sistēmai, bet sezonas vidū tika izīrēts Turcijas klubam "Pertevniyal Genclik". Aizpērn Čavars atgriežas Latvijā un pievienojas "VEF Rīga" komandai, kurā aizvada divas sezonas.

Čavars regulāri spēlēja dažāda vecuma Latvijas jauniešu izlasēs, bet šobrīd ir arī Latvijas izlases treneru redzeslokā. Latvijas izlasē viņa kontā šobrīd ir divas oficiālās spēles.

Kā vēsta "Cmoki", par kurzemnieku interesi izrādījuši vēl arī Ukrainas, Polijas, Grieķijas, Krievijas un Latvijas klubi.

"Klāva personā mēs iegūstam spēcīgu atlētu un agresīvu spēlētāju zem groza. Viņš mums dos papildus spēku groza tuvumā un "cementēs" aizsardzību. Šobrīd viņš ir tajā vecumā, kad ir balanss starp Eiropas līmeņa pieredzi un jaunām izaugsmes iespējām," saka "Cmoki" galvenais treneris Rostislavs Verguns. "Domāju, ka sadarbību var nosaukt par abpusēji izdevīgu. Viņš ir mērķtiecīgs spēlētājs, bet mēs iegūstam "izsalkušu" profesionāli, kurš grib spert nākamo soli karjerā. Mš viņam dodam iespēju atgriezties VTB Vienotajā līgā un parādīt sevu daudz augstākā līmenī."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!