Foto: EPA/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Maiami "Heat" piektdien Austrumu konferences pusfināla trešajā duelī pārspēja regulārā čempionāta spēcīgāko komandu Milvoki "Bucks" un vairs ir tikai vienas uzvaras attālumā no konferences fināla sasniegšanas.

"Heat" ar rezultātu 115:100 (29:30, 21:27, 25:30, 40:13) uzvarēja "Bucks" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 3-0.

Rezultatīvākais "Heat" komandā ar 30 punktiem bija Džimijs Batlers, kurš arī nopelnīja septiņas atlēkušās bumbas un sešreiz rezultatīvi piespēlēja.

Vēl desmit minūtes pirms spēles beigām "Bucks" atradās vadībā ar 11 punktu pārsvaru, bet tam sekoja 35:8 izrāviens "Heat" izpildījumā. Batlers šajā spēles nogrieznī izcēlās ar 17 punktiem, nospēlējot rezultatīvāk nekā visa Milvoku komanda.

NBA izslēgšanas spēļu vēsturē neviena komanda līdz šim nebija ceturtajā ceturtdaļā piekāpusies ar 27 punktu deficītu, uzsver medijs "The Athletic".

Bams Adebajo pievienoja 20 punktus un 16 atlēkušās bumbas, bet vēl 17 punktus iemeta Džejs Krauders.

"Bucks" komandas labā Jannis Adetokunbo iemeta 21 punktu, izcīnīja 16 bumbas zem groziem un deviņas reizes rezultatīvi piespēlēja, kamēr par punktu vairāk guva Brūks Lopess, kura rēķinā arī sešas atlēkušās bumbas.

Zīmīgi, ka iepriekš neviena no 139 komandām, kas nonākusi šādā situācijā, nav spējusi atspēlēties no 0-3 sērijā un pēcāk izcīnīt uzvaru.

Savukārt Rietumu konferences pusfinālā Losandželosas "Lakers" ar 97:112 (28:29, 27:34, 24:22, 18:27) piekāpās Hjūstonas "Rockets", kas sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Rezultatīvākais "Rockets" komandā ar 36 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Džeimss Hārdens, 24 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles Raselam Vestbrukam, bet 23 punktus guva Ēriks Gordons.

"Lakers" rindās 25 punkti un 14 bumbas zem groziem Entonijam Deivisam, Lebrons Džeimss izcēlās ar 20 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm, bet Alekss Karuso pievienoja vēl 14 punktus.

Losandželosas kluba līderis Džeimss spēles pēdējā ceturtdaļā palika bešā, ne reizi neatzīmējoties ar kādu precīzu metienu.

Sestdien Toronto "Raptors" lūkos sērijā panākt 2-2 pret Bostonas "Celtics", kas pēc trim mačiem ir vadībā ar 2-1. Savukārt Losandželosas "Clippers" otro reizi tiksies ar Denveras "Nuggets", kas ir iedzinējos ar 0-1.

NBA sezona turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!