Latvijas izlases basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" komanda piektdien izbraukumā piekāpās ULEB Eirolīgas spēlē, bet valmierietis izcēlās ar septiņiem punktiem.

"Barcelona" komanda ar rezultātu 70:74 (19:16, 19:19, 17:19, 15:20) zaudēja Sanktpēterburgas "Zenit" basketbolistiem. Spānijas klubu no laukuma malas vadīja Toms Masjulis, bet spēli izlaida galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs un asistents Darjus Maskoļūns, kuri inficējušies ar Covid-19.

Rolands Šmits laukumā pavadīja 13:02 minūtes, kurās atzīmējās ar septiņiem punktiem (2/3 divpunktu metienos, 3/4 soda metienos), vienu atlēkušo bumbu un sešiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem. Vidzemnieks atzīmējās ar efektivitātes koeficientu 11, kas bija otrais labākais komandā.

Barselonas vienības labā 14 punktus guva Nikola Mirotičs, bet uzvarētāju rindās pa 16 punktiem sakrāja Bilijs Barons un Alekss Poitress, kurš savāca arī 11 bumbas zem groziem.

Savukārt Riharda Lomaža pārstāvētā Vīlerbānas ASVEL ar rezultātu 73:87 (17:20, 23:25, 14:16, 19:26) izbraukumā atzina Milānas "Olimpia" pārākumu.

Sasmacnieks laukumā pabija 4:24 minūtes, kurās guva divus punktus (1/2 divpunktu metienos, 0/1 trīspunktu metienos), atdeva vienu rezultatīvu piespēli, kā arī vienreiz kļūdījās.

Uzvarētāju rindās 17 punkti Šavonam Šīldsam, bet Francijas kluba labā 12 punktus sakrāja Amine Noua.

Piektdien Maskavā bija plānota spēle starp Daira Bertāna un Jāņa Timmas pārstāvēto "Himki" komandu un Kauņas "Žalgiris" vienību, bet mājinieku rindās konstatētie Covid-19 gadījumi piespieda spēli pārcelt uz sestdienu. Jau ziņots, ka ar Covid-19 inficējies arī Timma.

Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Maskavas CSKA, Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" un "Barcelona" komandas divās spēlēs svinējušas pa vienam panākumam, "Himki" vienīgajā mačā zaudējuši, bet ASVEL divās spēlēs zaudējuma rūgtumu piedzīvojusi divreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!