Basketbola klubs "Ogre" ceturtdien uzvarēja "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē, mājās ar rezultātu 72:58 (23:23, 11:8, 18:14, 20:13) pieveicot Latvijas čempionvienību "VEF Rīga".

Ogres vienība ar 12 spēlēs sakrātām septiņām vietām ieņem trešo vietu starp Latvijas komandām, bet VEF vienībai tas bija pirmais zaudējums 12 mačos.

Pirmais puslaiks aizritēja ļoti līdzīgā cīņā, taču, sākoties otrajai desmitminūtei, abām komandām lielas problēmas sagādāja metienu precizitāte. "Ogre" otro ceturtdaļu uzvarēja ar rezultātu 11:8, pēc 20 nospēlētām minūtēm atrodoties vadībā ar 34:31. Viesiem no Rīgas gan nevarēja palīdzēt Aigars Šķēle, kurš pēc vienas nospēlētas minūtes guva savainojumu.

Andrē Vokera soda metiens trešajā ceturtdaļā ļāva mājiniekiem panākt jau 13 punktu lielu vadību. VEF vienība pēdējā ceturtdaļā spēja pietuvoties līdz rezultātam 55:50, bet komandas centieniem atspēlēties traucēja apbrīnojami paviršas kļūdas.

Iespēju garām nepalaida laukuma saimnieki, kuriem astoņu punktu izrāvienu ļāva veikt Kaspars Bērziņš un Rihards Zēbergs. Mača izskaņā treneris Jānis Gailītis jau laukuma sūtīja vairākus rezervistus, "Ogrei" spēlē uzvarot ar relatīvi pārliecinošu rezultātu 72:58.

Nikolaja Mazura vadītās komandas labā 25 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Kaspars Bērziņš, bet ar 16 punktiem un deviņām izprovocētām piezīmēm atzīmējās Rihards Zēbergs.

Savukārt viesu rindās 12 punkti un astoņas bumbas zem groziem Kailam Almanam, bet pa 11 punktiem Maikla Kaizera un Aleksandra Madsena kontā.

Rīdzinieki no spēles realizēja vien 31% metienu (21 no 67), kā arī 19 reizes kļūdījās. Par vienu kļūdu vairāk pieļāva "Ogre".

Latvijas basketbola klubi turpina spēles aizvadīt vien savā starpā. Pēc zaudējuma pirmo vietu saglabā VEF, kam ar deviņām uzvarām 11 spēlēs seko BK "Ventspils". Trešajā vietā ir "Ogre", pozīciju zemāk ar piecām uzvarām 11 spēlēs ir "Liepāja", bet piekto vietu ar divām uzvarām un deviņiem zaudējumiem ieņem "Valmiera Glass"/ViA. Pēdējā pozīcijā atrodas "Latvijas Universitāte", kas zaudējusi visās 11 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!