Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs gaidāmajā sezonā varētu netikt pie liela spēles laika, jo viņa pārstāvētajā Bruklinas "Nets" komandā uzbrucēju pozīcijā konkurence būs ļoti liela, prognozē portāls "nydailynews.com."

Naktī uz trešdienu sāksies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jaunā sezona, un pirmajā mačā "Nets" spēkosies ar Goldensteitas "Warriors".

Pašreizējā "Nets" sastāvā ir deviņi spēlētāji, kuri pagājušajā sezonā diezgan regulāri devās laukumā pamatsastāvā. Deviņās spēlēs pamatsastāvā izgāja arī Kurucs, kuram loma komandā ievērojami auga sezonas noslēgumā, kas notika ASV pilsētā Orlando sarīkotā "burbulī".

Tomēr "Nets" rīcībā esošais plašais klāsts uzbrucēju un centru pozīcijās Kuruca spēles laiku šajā sezonā varētu pamatīgi ietekmēt. Bruklinas komandas jaunais galvenais treneris Stīvs Nešs sagaida, ka Latvijas basketbolists nākamajā sezonā vairāk strādāt pie prasmju attīstīšanas, nevis laukumā dos lielu ieguldījumu.

"Viņš ir ļoti daudzpusīgs spēlētājs, viņš spēlē cītīgi, viņam ir labs ātrums un kustīgums, lai spēlētu spēka uzbrucēja un centra pozīcijās. Viņš joprojām ir talantīgs un labs spēlētājs, bet mūsu sastāva dziļuma dēļ es uz viņu pārāk lielu spiedienu neizdarīšu," aizvadītajā nedēļā Neša teikto preses konferencē citēja "nydailynews.com". "Es domāju, ka viņš ir spēlētājs, kurš joprojām attīstās un mācās adaptēties pie NBA spēles. Viņš attīsta savu metienu un cenšas iekļūt komandas rotācijā."

"Tagad viņš katru dienu smagi strādā, mācās un strādā pie metienu. Viņam noteikti šeit ir nākotne," norādīja Nešs.

Kurucs piedalījās vienā pārbaudes spēlē pirms jaunās sezonas, gūstot piecus punktus, izcīnot vienu atlēkušo bumbu un izdarot vienu piespēli septiņās minūtēs.

Pozīcijās, kurās Kurucs var darboties, "Nets" sastāvā spēlēs Kevins Durants, Deandrē Džordans, Džerets Elens, Džefs Grīns, Taurīns Praiss, Timotē Luvavu-Kabaro un debitants Redžijs Perijs. Konkurence par spēles minūtēm šajā komandā solās būs liela.

Kurucs "Nets" komandā uzsāks savu trešo sezonu NBA, kur kopumā laukumā devies 110 spēlēs, kurās vidēji 18 minūtēs guvis 6,8 punktus, izcīnījis 3,5 atlēkušās bumbas un veicis 0,9 rezultatīvas piespēles. Salīdzinot ar debijas sezonu, iepriekšējā Kurucs krietni mazāk mačus sāka starta pieciniekā un pavadīja laukumā mazāk minūšu, tādējādi kritās arī viņa rezultativitāte, taču latviešu basketbolists nedaudz uzlaboja savu tālmetienu precizitāti un aizsardzības reitingu.

Turklāt "Nets" nākamajā sezonā būs viena no favorītēm Austrumu konferencē, jo beidzot abas komandas superzvaigznes Durants un Ērvings spēlēs kopā.

Duranta un Ērvinga dueta spēlēšana "Nets" komandā tiek gaidīta jau no pērnā gada jūlija, kad abi basketbolisti papildināja Bruklinas komandas rindas. Durants šajā laikā dziedēja 2019.gada jūnijā gūto Ahilleja cīpslas traumu un laukumā atgriezās vien pirmssezonas pārbaudes spēlēs, bet Ērvings iepriekšējā sezonā piedalījās tikai 20 mačos un to noslēdza priekšlaicīgi februārī.

Daudzpusīgais Durants ir desmitkārtējs NBA Visu zvaigžņu spēles dalībnieks un 2013./2014.gada sezonas vērtīgākais spēlētājs. Kopā ar "Warriors" komandu viņš ieguva arī divas finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvas. Ar vidēji 27,0 punktiem spēlē viņš ir sestais NBA rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, no aktīvajiem basketbolistiem piekāpjoties vien Lebronam Džeimsam.

Ērvings "Nets" rindās pieteicās spoži, iepriekšējās sezonas pirmajā spēlē iemetot 50 punktus, kas ir NBA rekords kādam basketbolistam debitējot komandā. 20 mačos viņš vidēji guva 27,4 punktus - šāda statistika viņam nav bijusi nevienā no iepriekšējām sezonām.

Plānots, ka šim duetam kompāniju sākumsastāvā sastādīs snaiperis Džo Heriss, cīnītājs zem groziem Denadrē Džordans un rezultatīvais Spensers Dinvidijs vai Keriss Leverts.

NBA klubu ģenerālmenedžeri balsojumā "Nets" komandai atvēl otro vietu Austrumu konferencē aiz Milvoki "Bucks", bet par favorīti uz titulu uzskata Losandželosas "Lakers".

Septembra sākumā pārsteidzoši par "Nets" galveno treneri tika apstiprināts divreiz par NBA vērtīgāko spēlētāju kļuvušais Stīvs Nešs, kurš iepriekš nav vadījis nevienu komandu. Kanādietis savu trenera karjeru uzsāka "Warriors" komandā kā konsultants spēlētāju attīstības jautājumos, šajā amatā nostrādājot piecus gadus.

Nešs ar "Warriors" četras sezonas pēc kārtas sasniedza NBA finālu, divās no tām izcīnot titulu. "Warriors" komandā pie Neša spēlēja arī Durants.

Nešs "Nets" treneru kolektīvā piesaistījis savu bijušo treneri Maiku D'Antoni, sešreiz NBA Visu zvaigžņu mačā spēlējušo Amari Stademaijeru, Jīmeju Udoku un Rojalu Aiviju. Komandā turpinās strādāt arī Žaks Vons, kurš "Nets" vadīja pēc Kenija Atkinsona atkāpšanās no amata.

Novembrī ņujorkieši maiņas darījumos papildināja sastāvu ar Lendriju Šemetu un Brūsu Braunu, kā arī tika noslēgti līgumi ar brīvajiem aģentiem Taileru Džonsonu un Džefu Grīnu. Šemets, Grīns un Džerets Elens tiek minēti kā "Nets" nozīmīgākie rezervisti.

Gatavojoties sezonai, "Nets" aizvadīja divas pārbaudes spēles un abās izcīnīja uzvaras - 119:114 pār Vašingtonas "Wizards" un 113:89 pār Bostonas "Celtics". Abās cīņās starp rezultatīvākajiem bija Durants un Ērvings.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk nekā ierasts.

Līga plāno sezonu sākt bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!