Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks pirmdien guva deviņus punktus VTB Vienotās līgas spēlē un kopā ar Maskavas CSKA komandu svinēja uzvaru.

Maskavieši izbraukumā ar rezultātu 98:82 (27:20, 32:17, 15:21, 24:24) pārspēja Saratovas "Avtodor". Spēli klātienē apmeklēja Saratovas apgabala gubernators Valērijs Radajevs.

Strēlnieks spēlēja 26 minūtes un 55 sekundes, kas bija otrs lielākais spēles laiks komandā. Viņš realizēja pusi no sešiem tālmetieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un tika pie deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

CSKA ar Strēlnieku laukumā iemeta par 18 punktiem vairāk, nekā ielaida, kas bija dalīts labākais rādītājs komandā.


Maskaviešiem desmit un vairāk punktu guva seši spēlētāji, bet rezultatīvākie ar 15 punktiem bija Ivans Uhovs un Johanness Foitmans. Mājiniekiem 31 punktu guva Neits Meisons.

CSKA ar desmit uzvarām 12 spēlēs turnīra tabulā ieņem otro vietu aiz Sanktpēterburgas "Zeņit", kas guvusi 11 panākumus.

Turpretī zaudējumu pirmdien piedzīvoja Roberta Štelmahera vadītā Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas mājās ar rezultātu 51:87 (8:22, 15:18, 13:28, 15:19) atzina "Zeņit" pārākumu.

Talliniešiem vēl nevar palīdzēt Jānis Kaufmanis, kurš pēc Igaunijas mediju ziņotā ir viens no trim "Kalev"/"Cramo" basketbolistiem, kuriem joprojām ir pozitīvi Covid-19 testi.

Mājiniekiem 13 punktus guva Martins Dobreks, bet uzvarētājiem 14 punkti bija Ostinam Kolinsam.

Štelmahera vadītā komanda ar vienu uzvaru deviņās spēlēs turnīra tabulā ieņem priekšpēdējo, 12. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!