Latvijas basketbolists Rihards Lomažs otrdien palika rezervē ULEB Eirolīgas pārceltajā desmitās kārtas spēlē, kamēr viņa pārstāvētā Vilērbānas ASVEL komanda cieta zaudējumu.

ASVEL savā laukumā ar rezultātu 93:101 (15:23, 22:21, 24:19, 25:23, 7:15) pagarinājumā zaudēja Grieķijas klubam Pirejas "Olympiakos".

Deviņas sekundes pirms pamatlaika beigām Kosts Sluks ar precīzu tālmetienu izrāva neizšķirtu 86:86 un panāca pagarinājumu. Arī papildlaikā Sluks bija viens no galvenajiem "Olympiakos" vilcējspēkiem, palīdzot viesiem izcīnīt uzvaru.

Sluks un Šakīls Makisiks uzvarētājiem guva pa 23 punktiem, bet 15 punkti bija Hasanam Mārtinam. Mājiniekiem 21 punktu guva Noriss Kouls, kamēr 18 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Deividam Laitijam.

ASVEL ar sešām uzvarām 20 spēlēs turnīra tabulā ieņem 17.vietu, apsteidzot vien pastarīti Maskavas apgabala "Himki", bet "Olympiakos" ar 11 panākumiem ir desmitā.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!