Latvijas basketbolists Rolands Freimanis pirmdien guva 14 punktus Vienotās līgas spēlē un palīdzēja Zelonas Guras "Stelmet Enea" savā laukumā pārspēt vienu no spēcīgākajām Eiropas komandām Maskavas CSKA komandu, kuras labā astoņus punktus guva Jānis Strēlnieks.

"Stelmet Enea" savā laukumā apspēlēja Maskavas CSKA ar 93:90 (24:29, 24:28, 22:12, 23:21).

Freimanis spēlēja 32 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no astoņiem divpunktu un divus no četriem trīspunktu metieniem. Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, reizi rezultatīvi piespēlēja, pieļāva trīs kļūdas, divreiz pārkāpa noteikumus un finišēja ar efektivitātes koeficientu desmit.

Jānis Bērziņš nebija mājinieku komandas pieteikumā.

Tikmēr Strēlnieks laukumā pavadīja 19 minūtes un 27 sekundes, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem. Tāpat viņam pa divām atlēkušajām bumbām, rezultatīvām piespēlēm un kļūdām, personiskajām piezīmēm un efektivitātes koeficients septiņi.

Uzvarētājiem ar 26 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ife Lundbergs, 25 punkti Krisa Ričarda kontā, bet pretiniekiem 19 punkti Tornikem Šengelijam.

CSKA divreiz panāca 15 punktu pārsvaru - 17:2 un 51:36, taču mājinieki spēja atspēlēties un otra puslaika sākumā jau paši izvirzījās vadībā, lielāko pārsvaru (84:74) panākot piecas minūtes un deviņas sekundes līdz pamatlaika beigām.

Tūlīt viesi atbildēja ar deviņu punktu izrāvienu, ar precīzu trīspunktnieku savu artavu sniedzot arī Strēlniekam.

Mača galotnē, rezultātam esot 90:90, Ričardss atbruņoja Denielu Heketu un sešas sekundes pirms spēles beigām iemeta trīspunktnieku. Atbildes tālmetiens no laukuma centra Šengelijas izpildījumā bija neprecīzs.

CSKA ar desmit uzvarām 13 mačos ieņem otro vietu līgā, bet "Stelmet Enea" ar desmit uzvarām 17 spēlēs turnīra tabulā ieņem piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!