Latvijas sieviešu valstsvienībai aizvadītajā nedēļas nogalē tomēr nesanāca izcīnīt pēdējo ceļazīmi uz 2021. gada Eiropas čempionātu. Lai gan īpašā situācija ap punktu skaitīšanu sestdienas vakarā daudziem raisīja sakāpinātas emocijas, skaidrs, ka neveiksmes meklējamas tieši senākos notikumos. Tās gan daļēji izgaismo galvenās valstsvienības problēmas, gan mudina domāt, ka šim izlases modelim vismaz vienas meistarsacīkstes vēl ir tikai priekšā.

Sieviešu izlasei pārtrūkst astoņu pēc kārtas sasniegtu finālturnīru sērija. Šis teikums gandrīz vai izklausās pēc pamata lielām bēdām. Nevar noliegt, ka finālturnīru ažiotāža un augsto vietu vilinājums ir viens no patīkamākajiem brīžiem elites sportā, kas var dot iedvesmu nākamajām sportistu paaudzēm. Tomēr jārēķinās arī, ka ar šādu stabilitāti lepojas vien dažas valstis. Francija, Spānija, Čehija, Krievija un Turcija – vien piecas sieviešu izlases, piedaloties gaidāmajā čempionātā, būs uzturējušas ilgāku finālturnīru sēriju par Latvijas izlasi. Labi redzams, ka šajā sarakstā iztrūkst vairākas nesenas medaļnieces, bet atzīmējas vien valstis ar bagātām spēlētāju rezervēm.

Latvijas izlasei bija visas iespējas savu sēriju turpināt. Tomēr ne jau aizvadītajā nedēļas nogalē kaut kas netika paveikts. Vieta finālturnīrā no rokām izspruka, piedzīvojot pirmos divus atlases cikla zaudējumus pret Horvātiju un Vāciju.

Dažādais sniegums aizsardzībā

Pirmajā sabraukumā vienībai nepievienojās Anete Šteinberga, no savainojuma pilnībā atguvusies nebija Kitija Laksa, pārtraukumu no basketbola ieturēja Ieva Pulvere, bet pēdējā brīdī treniņprocesa gaitā savainojās arī Aija Jurjāne (tobrīd vēl Aija Putniņa). Skaidrs, ka iztrūkumi kaitēja – Latvijas izlases pretinieki cikla otrajā pusē gan nonāca līdzīgā lomā –, bet atmiņā palikusi Elīnas Babkinas atziņa, ka izlase nav bijusi gatava spēlei pret Horvātiju. Viešņas pacietīgi apspēlēja "pick-and-roll" aizsardzību, izmantoja iespējas pārejas uzbrukumos un vispār izkārtoja daudz kvalitatīvu metienu, Latvijas izlases izpildījumā iztrūkstot gan precizitātei aizsardzības rotācijās, gan neesot zināmai enerģijai.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!