Foto: AP/Scanpix/LETA
Kristaps Porziņģis pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar "double double", palīdzot Dalasas "Mavericks" gūt uzvaru, kas tuvina komandu "play off" zonai.

"Mavericks" viesos ar 130:124 (29:33, 32:25, 34:28, 35:38) pārspēja Orlando "Magic". Dalasas komandai šī bija jau ceturtā uzvara pēdējās piecās spēlēs. Pēc janvāra beigās un februāra sākumā piedzīvotās sešu zaudējumu sērijas "Mavericks" ir atguvusies un kopš tā brīža 12 spēlēs tikai trīs reizes laukumu atstājusi kā zaudētāja.

Porziņģis pirmdienas mačā laukumā pavadīja 32 minūtes un 56 sekundes, gūstot 17 punktus un izcīnot desmit atlēkušās bumbas. Liepājnieks realizēja divus no pieciem divpunktu, trīs no 10 trīspunktu un visus četrus soda metienus. Porziņģa kontā vēl arī trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta piespēles, bloķēts viens metiens, viena kļūda un tikai viena personiskā piezīme.


Infografika: "SofaScore"

Dalasas komanda otrās ceturtdaļas vidū pārņēma iniciatīvu spēlē, ko vairs neatdeva. Otrā puslaika sākumā pēc trīspunktu metiena "Magic" uz brīdi izlīdzināja rezultātu, bet tad ar trejaci izcēlās Porziņģis, pēc kā Dalasas komanda vadību vairs neatdeva. Pēdējā ceturtdaļā ar Porziņģa un Lukas Dončiča akivitātēm "Mavericks" panāca "+18", praktiski izšķirot mača likteni.

"Mavericks" komandā rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Luka Dončičs, kurš arī izcīnīja 10 bumbas zem groziem un veica deviņas rezultatīvas piespēles. Vēl 24 punktus uzvarētājiem guva Džalens Bransons.

"Magic" vienībā 29 punktus guva Nikola Vučevičs, kuram arī 15 atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles. 26 punktus guva Evans Furnjē, bet pa 18 punktiem - Maikls Kārters-Viljamss un Terenss Ross.

"Mavericks" ar 17 uzvarām 33 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē. Pēc ilgāka pārtraukuma komandas uzvaru/zaudējumu attiecība ir virs 0,5, kas ļauj "Mavericks" cerēt uz vietu "play off".

Pirms NBA Zvaigžņu spēles pārtraukuma "Mavericks" ceturtdien, 4. martā, no rīta pēc Latvijas laika tiksies ar Oklahomas "Thunder". Pēc "All star" spēles nedēļas nogales "Mavericks" regulāro čempionātu atsāks 11. marta rītā pēc Latvijas laika ar maču pret Sanantonio "Spurs".

Citā mačā Rodions Kurucs, tāpat kā Eriks Gordons, savainojuma dēļ nedevās laukumā Hjūstonas "Rockets" zaudējumā savā laukumā pret Klīvlendas "Cavaliers" ar 90:101 (29:34, 21:17, 20:23, 20:27).

Rezultatīvākais mājiniekiem ar 32 punktiem bija Džons Vols. 20 punkti un sešas kļūdas Viktoram Oladipo.

Viesiem 39 punkti, astoņas rezultatīvas piespēles un sešas kļūdas Kolinam Sekstonam. 14 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles tika Deriasam Gārlendam, bet Džerets Alens desmit punktiem pievienoja 15 atlēkušās bumbas.

"Rockets" ar 11 uzvarām 33 spēlēs ieņem 14.vietu Rietumu grupā, bet "Cavaliers" ar 14 uzvarām 35 mačos ieņem 13.vietu Austrumu grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!