Foto: FIBA

Latvijas vadošā basketboliste Anete Šteinberga reaģējusi uz bijušā Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenā trenera Mārtiņa Zībarta izteikumiem Latvijas Televīzijas sporta ziņu sižetā un aicināja beigt vainot viņu tajā, ka treneris atkāpās no amata.

Šteinberga nespēlēja 2019. gada Eiropas čempionātā, kas risinājās Latvijā un Serbijā. Toreiz Latvija izslēgšanas spēļu astotdaļfinālā zaudēja Zviedrijai. Pēc šī turnīra Zībarts atkāpās no amata.

"Viens no manas atkāpšanās mērķiem bija Anetes spēlēšana izlasē. Ja to nevarēju es panākt, tad devu iespēju citam," intervijā LTV sacīja Zībarts.

Pēc šī sižeta Šteinberga sociālajā tīklā "Twitter" diezgan asi vērsās pie Zībarta, jo nebija priecīga par viņa izteikumiem.

"Esi vienreiz vecis un beidz mani vainot tajā, ka atkāpies no amata. Es nevienam neprasīju Tavu atkāpšanos. Mans lūgums bija atļaut man pievienoties izlasei divas nedēļas pirms Eiropas čempionāta. Tu to uzskatīji kā neiespējamo misiju," rakstīja Šteinberga. "Manuprāt, šis temats būtu vienreiz jāizbeidz un jāatstāj pagātnē."

"Man ir pietiekami daudz sūdu liets virsū un tas nekas. Es turpināšu iet ar augsti paceltu galvu, neskatoties ne uz ko. Tu vari turpināt sniegt intervijas LTV, domājot, ka padari sevi par svēto, bet pietiks pieminēt manu uzvārdu," uzsvēra basketboliste.

2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Šteinberga atgriezās Latvijas izlasē, kuru vadīja Mārtiņš Gulbis, tomēr valstsvienība dramatiskā manierē netika uz finālturnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!