Latvijas Republikas Ministru kabinets ceturtdien, 18. martā, nolēma piešķirt 13,65 miljonus eiro komandu sporta spēļu halles celtniecībai Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 99/99c, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Pēc Latvijas Basketbola savienības pasūtījuma jau izstrādāts projekts modernai sporta bāzei ar trim basketbola laukumiem, palīgtelpām fiziskās sagatavotības nodarbībām, kā arī dienesta viesnīcu treniņnometņu un turnīru dalībniekiem. Plānotie parametri ļauj zāli izmantot starptautiskām sacensībām basketbolā un citās sporta spēlēs. Transformējamās tribīnēs paredzētas vietas apmēram 3000 skatītājiem.

2015. gada rudenī Latvijas Basketbola savienības valde nolēma lielāko daļu Eiropas čempionāta rīkošanā nopelnīto līdzekļu rezervēt jaunatnes basketbola centra projektēšanai, un uzsākt sarunas ar Rīgas domes institūcijām par iespēju realizēt šādu projektu. Atsaucoties LBS aicinājumam, 2017. gada martā Rīgas dome pieņēma lēmumu pieteiktajam nolūkam rezervēt Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošo zemes gabalu Krišjāņa Barona ielā 99 un 99c. Ņemot vērā modernas sporta infrastruktūras nepietiekamību Rīgā, LBS iniciatīvu atbalstījušas arī citu sporta spēļu organizācijas. LBS par saviem līdzekļiem nodrošinājusi treniņbāzes projektēšanu un aktīvi strādājusi, meklējot dažādus finansēšanas avotus projekta realizēšanai.

"Modernu sporta zāļu trūkums galvaspilsētā apgrūtina darbu gan Basketbola savienībai un Latvijā lielākajai sporta skolai Bērnu un jauniešu basketbola skola "Rīga", gan citu sporta spēļu organizācijām. LBS iniciatīvai oponentu nebija, bet tādu projektu realizēšanai bija vajadzīgas "lokomotīves", kas izkustina procesu," skaidroja Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss. "Esam ļoti pateicīgi Saeimas sporta apakškomisijas vadītājam Sandim Riekstiņam, Rīgas domes priekšsēdētāja vietniecei Lindai Ozolai un Saeimas deputātam Gatim Eglītim par aktīvo iesaisti, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijai un visiem valdības koalīcijas partiju deputātiem un ministriem, kuri atbalstījuši mūsu ieceres īstenošanu. Tagad ceram uz turpmāku produktīvu sadarbību ar Rīgas domes institūcijām."

2023. gada 26. novembrī Latvijas basketbola sabiedrība svinēs 100. gadadienu. Modernu zāli Rīgas centrā LBS uzskata, kā lielisku dāvanu apaļajā jubilejā visiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!