Foto: F64

Latvijas basketbolists Rolands Šmits svētdien, 28. martā, guva 13 punktus un palīdzēja "Barcelona" vienībai izcīnīt uzvaru Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē.

"Barcelona" mājās ar 81:79 (20:17, 11:18, 25:24, 25:20) uzvarēja "Fuenlabrada".

Šmits laukumā nospēlēja 22 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā guva 13 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas. Basketbolists grozā raidīja trīs no četriem divpunktu un vienu no trim trīspunktu metieniem, kā arī realizēja visus četrus "sodiņus". Tāpat basketbolists pieļāva divas kļūdas, nopelnīja trīs personīgās piezīmes, pretiniekus izprovocēja uz trim noteikumu pārkāpumiem un spēli noslēdza ar 14 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija trešais labākais sniegums Barselonas klubā.

14 sekundes līdz spēles beigām Šmits ar diviem soda metieniem panāca izlīdzinājumu 79:79, bet šādā pašā manierē vēl divus punktus desmit sekundes vēlāk iemeta Brendons Deiviss, viņam iegūstot uzvaru.

Deiviss izcēlās ar 23 punktiem un piecām bumbām zem groziem. Viesu rindās 17 punktus guva Melo Trimbls.

Svētdien spēles aizvadīs arī Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia", Artūra Žagara Badalonas "Joventut", kā arī Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Mursijas UCAM.

"Barcelona" ar 24 uzvarām 27 spēlēs ieņem otro vietu, Baskonijas vienība aizvadījusi par maču mazāk un seko ar 20 panākumiem, kamēr "Joventut" ar 15 uzvarām 25 dueļos ir septītā. Deviņi panākumi 25 mačos ir 13.vietā esošajai UCAM komandai.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!