Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Jau teju četrus gadus Latvijas basketbolam apkārt esošie iztēlojas pirmo lielo panākumu pasaules mērogā vīriešu basketbolā. Kāds to bazūnē skaļi, kāds – patur pie sevis klusumā, tomēr droši varam apgalvot, ka vairums sagaida izlases iespēju piedalīties čempionātā, kurā tās spēju slieksnis beidzot tiks pārbaudīts spēlēs ar pašām augstākajām likmēm. Lukam Banki netrūkst nedz fanātisma pret šo sporta spēli, lai detaļās apspriestu katru tās niansi, nedz karjeras gājuma, lai brīvi pievienotos bravūrīgām devīzēm. Tomēr pieredzējušais itāliešu speciālists nevairās tieši norādīt, ka arī viņš vēl joprojām mācās, ko īsti nozīmē būt valstsvienības trenerim. Arī sapņot par panākumiem nav liegts nevienam, norāda Banki, taču sākotnēji nepieciešams būt reālistiem.

"Kāpēc tieši Latvija? Esmu treneris, kurš vēlas ar darbu sasniegt izcilību. Šajā darbā varu tikt pie lieliskiem spēlētājiem. Turklāt esmu valstī, kurā basketbols, visticamāk, ir labākais un vispopulārākais sporta veids. Zinu, ka arī hokejs ir populārs, bet šī nav futbola valsts. Basketbolam šeit ir tradīcijas. Turklāt tas ir liels izaicinājums sasniegt mērķi, ko Latvija nav paveikusi – piedalīties Pasaules kausā."

Vai šo izaicinājumu neceļam kādu soli tālāk? Vai Tev ir domas par medaļām? Varbūt izslēgšanas spēlēm?

Come on! Mērķis ir piedalīties Pasaules kausā.

Ar to jāsāk?

Nē, jāsāk ar uzvaru kvalifikācijas pirmajā kārtā. Ja mums nebūs šādas nostājas, mēs izgāzīsimies. Jābūt pieticīgiem un reālistiskiem. To esam pelnījuši, un tagad mums sevi jāpierāda.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!