Foto: FIBA
Latvijas U-19 basketbola izlasei šonedēļ gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā nevarēs palīdzēt viens no valstsvienības perspektīvākajiem basketbolistiem Freds Bagatskis, zināms portālam "Delfi".

Bagatskis vienā no pirmajām pārbaudes spēlēm Ķēdaiņos pret Lietuvas U-19 izlasi bija vienības rezultatīvākais spēlētājs, bet pirmdien aizvadītajā mačā pret vienaudžiem no Kanādas savainojuma dēļ nepiedalījās.

Portālam "Delfi" tapis zināms, ka trauma liegs Fredam Bagatskim piedalīties gaidāmajā čempionātā. 2003. gadā dzimušais uzbrucējs ikdienā pārstāv Spānijas augstākās līgas (ACB) kluba "Valencia" sistēmu, bet šajā turnīrā būtu piedalījies pie galvenokārt gadu vecākiem basketbolistiem. Viņa tēvs ir visu laiku rezultatīvākais valstsvienības basketbolists, kā arī vēlāk galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Vēlāk otrdien notiekošā preses konferencē vienības galvenais treneris Nikolajs Mazurs informāciju apstiprināja, atzīstot, ka Bagatskis potītes saišu plīsuma dēļ turnīrā nepiedalīsies.

Otrajā pārbaudes spēlē pret Lietuvas U-19 izlasi potītes savainojumu guva arī cits šīs valstsvienības līderis Krišs Helmanis, kurš kopš šī mača pārbaudes spēlēs laukumā nav devies. Nikolaja Mazura vadītā izlase gan cer, ka "garā gala" spēlētājs atgriezīsies ierindā līdz turnīra sākumam. Šobrīd gan vēl nav 100% zināms, vai basketbolists jau varēs piedalīties sestdien gaidāmajā spēlē.

Bijušā izlases basketbolista Uvja Helmaņa dēls Badalonas "Joventut" rindās aizvadītajā sezonā debitēja ULEB Eirokausa spēlē.

Pasaules kausa izcīņa no 3. līdz 11. jūlijam notiks Rīgā un Daugavpilī. Latvijas izlase apakšgrupas turnīru uzsāks sestdien ar spēli pret Puertoriko U-19 izlasi, bet pēc tam tiksies ar Irānas un Serbijas valstsvienībām.

Šī būs vien ceturtā reize Latvijas basketbola vēsturē, kad Latvijas U-19 basketbola izlase startē pasaules kausā. Augstāko vietu līdz šim sasniegusi Valda Valtera vadītā vienība, kas 1999. gadā ieņēma devīto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!