Foto: FIBA
Latvijas U-19 basketbola valstsvienība trešdien Daugavpils Olimpiskajā centrā (DOC) Pasaules kausa astotdaļfināla kārtas spēlē tā arī neatrada ritmu uzbrukumā, neprecīziem metieniem bagātā spēlē piekāpjoties vienaudžiem no Senegālas.

Laukuma saimnieki svarīgajā spēlē zaudēja ar rezultātu 44:57 (11:17, 9:7, 9:14, 15:19), ļaujot Senegālas U-19 izlasei pirmo reizi sasniegt Pasaules kausa ceturtdaļfinālu, kas tagad arī ceturto reizi nav bijis pa spēkam Latvijas basketbolistiem.

Trenerim Nikolajam Mazuram jau pēc nepilnām trim minūtēm nācās pieprasīt minūtes pārtraukumu, jo senegālieši ar mērķtiecīgu došanos uz groza apakšu izrāvās vadībā ar rezultātu 2:8. Latvijas izlase ik pa laikam tika pie brīviem metieniem no distances, bet tos nerealizēja, kamēr senegālieši izcēlās pārejas uzbrukumos. Dahaba Magasa pēc latviešu kļūdas ar diviem punktiem ātrajā uzbrukumā nodrošināja jau 4:17.

Ceturtdaļas izskaņā pēc vēl viena minūtes pārtraukuma Noels Enrijs Slivackis izkārtoja punktus Kristianam Feierbergam, Krišam Helmanim un Rodijam Mačoham – ceturtdaļas noslēgumā jau 11:17.

Spēles pavedienu uzbrukumā otrajā ceturtdaļā pazaudēja viesi, kuriem pēc Feierberga tālmetiena (15:18) pašiem nācās lūgt minūti apspriedei. Ceturtdaļa gan uzņēma nerezultatīvu gultni, kas spēlei bija raksturīga līdz tās izskaņai. Senegālai problēmas radīja spēles organizācija un brīvu metienu atrašana, bet latvieši pirmajā puslaikā trāpīja vien trīs no 19 tālmetieniem. Trīs minūtes pirms puslaika pārtraukuma Kristiāns Šulcs izlīdzināja rezultātu, taču vadībā pēc 20 minūtēm ar rezultātu 20:24 bija viesi.

Otrā puslaika ievadā divus grozus pēc individuāli meistarīgas spēles guva "Gran Canaria" kluba centrs Kalifa Diops, bet "postā" vienu reizi izcēlās arī Feierbergs. Senegālieši ceturtdaļas ievadā tika pie pietiekami labiem metieniem pozicionālos uzbrukumos, attīstot desmit punktu pārsvaru, taču viņu rezultativitāte atkal apsīka. Veiksmīgāk gan neuzbruka arī latvieši. Ričards Vanags un Helmanis palīdzēja vienībai pietuvoties līdz 29:33, bet katastrofāla metienu precizitāte ceturtdaļu piespieda noslēgt ar deviņu punktu deficītu (29:38).

Pēc nevajadzīga pārkāpuma trīspunktu metiena laikā jau 13 punktu pārsvaru (30:43) pēdējās ceturtdaļas ievadā panāca Magasa. Papildu sarežģījumus radīja kļūdas, dodoties pāri laukumam, kuras Senegālas izlase pārvērta rezultātā 35:49. Deficītu līdz desmit punktiem ar tālmetieniem samazināja Helmanis un Vanags. Tomēr mājinieki tā arī neatrada risinājumus pret atlētiskajiem pretiniekiem, mača izskaņā piedzīvojot diezgan pārliecinošu zaudējumu.

Mājinieku labā desmit punktus guva Vanags, bet deviņus punktus sakrāja Šulcs. Latvijas izlase realizēja tikai 16 no 63 metieniem no spēles (25,4% metienu precizitāte) un pieļāva 16 kļūdas.

Viesu labā 17 punktus guva Babakars Sane, bet 13 punkti un 11 bumbas zem groziem Magasas kontā. Senegālas basketbolisti mača laikā tā arī netrāpīja nevienu no 14 trīspunktniekiem.

Senegālas izlase labākā astotnieka spēles uzsāks ar maču pret ASV un Dienvidkorejas izlašu dueļa uzvarētāju. Savukārt Latvijas izlase turnīru turpinās, cīnoties par devīto līdz 16. pozīciju. Pasaules kausa spēles turpināsies piektdien, kad jau visas komandas spēles aizvadīs Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!