Latvijas U-18 vīriešu izlase 3x3 basketbolā Pasaules kausā ielozēta vienā apakšgrupā ar čempioni ASV, tāpat turnīrā piedalīsies arī dāmu valstsvienība, informē Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

U-18 Pasaules kausam vasaras beigās Ungārijas pilsētā Debrecenā bija jānorisinās jau pērn, bet Covid-19 izplatības dēļ organizatori turnīru atcēla. Latviju U-18 Pasaules kausā, kas Debrecenā norisināsies no 24. līdz 30. augustam, pārstāvēs gan vīriešu, gan sieviešu izlase.

D apakšgrupā Latvijas U-18 vīriešu izlase ielozēta kopā ar 2019. gada čempioni ASV, kaimiņiem igauņiem (4.) un Slovēniju (12.). Tieši šo grupu organizatori dēvē par "nāves grupu".

Latvijas izlasei turnīrā piešķirts piektais numurs. Pirmā spēle trešdien paredzēta pret Slovēniju, bet 27. augustā notiks pārējās divas grupu turnīra spēles ar ASV un Igaunijas izlasēm.

Latvijas izlasē spēlēs Mārcis Osis, Edgars Vanags, Rinalds Timma un Daniils Smirnovs, kuri sestdien jaunajā Brasas multifunkcionālajā laukumā uzvarēja "Evolution Brasa 3x3 Basketball" turnīrā.

A grupā ielozētas Kazahstāna, Indonēzija, Ukraina un Brazīlija, B apakšgrupā spēlēs piecas izlases – Ungārija, Krievija, Dominikānas Republika, Lietuva un Mongolija, tikpat vienību būs arī C grupā – Ēģipte, Baltkrievija, Vācija, Rumānija un Izraēla.

Dāmu konkurencē Latvijas U-18 izlasei piešķirts sestais numurs. Latvietes C apakšgrupā spēlēs ar Indonēziju (11.), Vāciju (3.) un Izraēlu (18.).

Latvijas U-18 izlase trešdien tiksies ar Izraēlu un Vāciju, bet divas dienas vēlāk pēdējo grupu turnīra spēli aizvadīs pret Indonēziju.

Latviju šajā turnīrā pārstāvēs Marta Blūma, Paula Cirša, Enija Ķīvīte un Līva Krūmiņa.

D apakšgrupā Igaunijai būs tikai divas konkurentes Ungārija un Šveice, bet A un B grupā ielozētas pa piecām komandām. A grupā spēlēs Ēģipte, Nīderlande, Ukraina, Spānija, Rumānija, bet B grupā – Krievija, Baltkrievija, Mongolija, Slovēnija un pēdējā turnīra uzvarētājas no ASV.

Sieviešu turnīrā pirmais numurs piešķirts Ēģiptei, bet otrais Krievijai.

Vairāku valstu izlases Covid-19 dēļ atteikušās no dalības arī šī gada Pasaules kausā, tāpēc vairākās apakšgrupās nav vienāds komandu skaits.

Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas divas spēcīgākās izlases. Sākotnēji bija paredzēts, ka gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē Pasaules kausā startēs 20 izlases.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas U-18 vīriešu izlase Pasaules kausā, kas šajā vecuma grupā noris jau kopš 2011. gada, trīsreiz izcīnījusi devīto vietu (2011., 2013. un 2019. gadā), kas līdz šim ir labākais sasniegums. Dāmu izlasei Debrecenā tā būs debija Pasaules kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!