Foto: DELFI

Pirms Latvijas 3x3 basketbola izlase kļuva par olimpiskajiem čempioniem, pirms tā kļuva par vienu no pasaules vadošajām komandām, Edgars Krūmiņš, Nauris Miezis un Kārlis Lasmanis savu rūdījumu guva ielu basketbola turnīros, kurus rīkoja Raimonds Elbakjans un "Ghetto Games". Kopš tā laika Elbakjans bijis klātesošs kvartetam, kas tagad ir Latvijas sporta zenītā.

Latvijas sportā Raimonds Elbakjans ir kolorīta personība, kas paveikusi ļoti daudz sporta veicināšanā jauniešu vidū. Viņš nav kautrējies veicināt asas diskusijas ar Latvijas Basketbola savienību (LBS) un tās bijušo ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu, viņš tieši bijis iesaistīts arī olimpisko čempionu komandas izveidošanā un tās sastāva nostiprināšanā, neļaujot to kādam izjaukt.

Intervijā portālam "Delfi" Elbakjans stāsta par to, kā olimpiskā zelta medaļa mainīs trīs pret trīs basketbola attīstību Latvijā, norādot, ka tagad norisināsies "deķīša dalīšana", taču tas, iespējams, arī nemaz nebūs slikti. Arī Latvijas 3x3 basketbola izlase intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" pauda bažas par vietējās saimniecības attīstības virzienu. Tomēr "Ghetto Games" vadītājs norāda, ka Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 turnīros liela problēma ir mazais spēļu skaits, kas varētu ļoti traucēt basketbolistiem attīstīties.

Elbakjans vaļsirdīgā sarunā ar smaidu atceras savas cīņas ar Šnepu un norāda, ka viņu ļoti motivēja bijušais LBS ģenerālsekretārs. Viņš arī pauž cerību, ka Miezis, Lasmanis, Krūmiņš un Čavars kļūs par 3x3 basketbola ikonām.

Kad Latvijas 3x3 basketbola izlasi sagaidīja lidostā, vārds tika dots pašiem basketbolistiem, amatpersonām un arī tev. Tu teici, ka visas uzslavas pelnījuši paši spēlētāji, bet tu esi darījis tikai savu darbu. Tādēļ sākumā visvienkāršākais jautājums – kas bija tavs darbs, kas veicināja šos panākumus?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!