Foto: F64

Basketbola klubi "Liepāja" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" 2021./2022. gada sezonā spēlēs arī Eiropas Ziemeļu basketbola līgā (ENBL), informē jaunizveidotā turnīra rīkotāji.

ENBL pirmajā sezonā startēs astoņas komandas no Latvijas, Polijas, Čehijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas.

Latviju pārstāvēs iepriekšējā sezonā vietējā čempionātā dalītu trešo vietu ieņēmusī BK "Liepāja" un piektajā pozīcijā palikusī "Valmiera Glass"/ViA komanda. Tāpat turnīrā spēlēs Čehijas ceturtās vietas īpašniece "Brno", Polijā 13. pozīciju ieņēmusī Vloclavekas "Anwil", Lietuvas septītais spēcīgākais klubs "Šiauliai", Baltkrievijas vicečempione Mogiļevas "Borisfen" un Igaunijas sestā komanda "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits".

Iespējams, par titulētāko čempionāta dalībnieci saucama "Anwil" komanda, kas trīs reizes uzvarējusi Polijas basketbola līgā (2003., 2018., 2019.), kā arī regulāri startējusi dažādos Eiropas turnīros.

Eiropas otrajā spēcīgākajā līgā ULEB Kausā startējusi arī Šauļu komanda, kura deviņas reizes tikusi pie bronzas Lietuvas čempionātā. Tiesa, to pēdējoreiz vienība paveica 2010. gadā. "Šiauliai" trīs reizes pēc kārtas (2014., 2015. un 2016.) arī triumfēja Baltijas Basketbola līgā (BBL).

Astotā dalībniece tikšot paziņota 29. septembrī pēc FIBA Eiropas kausa kvalifikācijas spēles Sofijā starp Polijas klubu Sopotas "Trefl" un Ukrainas vienību Dņipropetrovska "Dņipro". Abas komandas neveiksmes gadījumā paudušas apņēmību turpināt sezonu Ziemeļu līgā, medijam "Sportacentrs.com" atklājuši turnīra rīkotāji.

Čempionāta spēļu grafiks vēl nav zināms, bet pirmais sabraukums paredzēts 19. un 20. oktobrī Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā. Sagaidāms, ka vienā sabraukumā klubs varētu aizvadīt divas spēles, bet čempionāts tiktu noslēgts ar "Final Four" finālturnīru, raksta "Sportacentrs.com".

Līgas mērķis ir nākamgad pulcēt jau 16 komandas, kuras būtu sadalītas Baltijas jūras un Ziemeļjūras divīzijas, pievienojot klubus no Ziemeļvalstīm un Beniluksa valstīm.

ENBL rīkotāji iepriekš dibinājuši Eiropas Sieviešu basketbola līgu (EWBL), kas sevi pierādījis kā klubiem saistošs starptautisks turnīrs. 2015. gadā dibinātajā čempionātā spēlē tā divkārtējā uzvarētāja "TTT Rīga" un "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!