Foto: FIBA
Latvijas basketbolistu Mārča Šteinberga un Jāņa Bērziņa pārstāvētā Manresas "Baxi" otrdien savā laukumā svinēja ceturto uzvaru Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīrā, Šteinbergam punktus negūstot, bet Bērziņam izlaižot spēli traumas dēļ.

"Baxi" ar rezulātu 88:69 (21:19, 21:16, 17:15, 29:19) pārspēja Karšijakas "Pinar" no Turcijas.

20 gadus vecais Šteinbergs laukumā bija trīs minūtes un 37 sekundes, kuru laikā aizmeta grozam garām vienīgo divpunktu metienu, vienu reizi pārkāpa noteikumus un maču beidza ar +/- rādītāju -7.

Jānis Bērziņš labās kājas savainojuma dēļ nebija iekļauts "Baxi" vienības pieteikumā.

Manresas vienībā rezultatīvākais bija Džo Tomasons ar 21 punktu un sešām atlēkušajām bumbām, bet Ismaels Bako sakrāja 20 punktus un 11 atlēkušās bumbas. Viesiem Amats M'Bajs sakrāja 28 punktus un septiņas atlēkušās bumbas.

Latviešu pārstāvētā vienība aizvadījusi četras spēles, nezaudējot nevienā no tām un grupā ierindojas pirmajā vietā, kamēr Turcijas vienība ar divām uzvarām ir otrā.

Regulārajā turnīrā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Apakšgrupu uzvarētājas uzreiz nodrošinās vietu "play-off" pirmajā kārtā, kur tām pievienosies vēl astoņas vienības, kas tiks noskaidrotas "play-in" sērijās starp grupu otro un trešo vietu ieņēmušajām komandām.

Plānots, ka "play-in" turnīrā, astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām. Ceturtdaļfinālu pārvarējušās komandas iekļūs "Final Four" turnīrā, kur cīnīsies par balvu fondu viena miljona eiro apmērā.

Maijā Ņižņijnovgorodā notikušajā finālastoņnieka turnīrā triumfēja Spānijas klubs Burgosas "San Pablo", nosargājot pērn izcīnīto titulu.

2020./2021. gadā tika izspēlēta turnīra piektā sezona. Pirmajos trīs gados par čempioniem tika kronēti Tenerifes "Lenovo", Atēnu AEK un Boloņas "Segafredo Virtus" basketbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!