Foto: DELFI.lt

Saslimušais Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks piektdien Kauņā devās laukumā, taču palika bez gūtajiem punktiem ULEB Eirolīgas 14.kārtas spēlē, kopā ar Kauņas "Žalgiris" komandu ciešot zaudējumu pret savu iepriekšējo klubu Maskavas CSKA.

"Žalgiris" savā laukumā piekāpās CSKA ar 51:73 (18:19, 10:11, 11:27, 12:16).

Strēlnieks pirmo divu ceturtdaļu laikā spēlēja vien septiņas minūtes un 19 sekundes, aizmetot garām divus tālmetienus. Viņš arī vienreiz rezultatīvi piespēlēja, reizi kļūdījās, nopelnīja divus noteikumu pārkāpumus un iekrāja efektivitātes koeficientu -4.

"Mēs sākām spēli ar Strēlnieku. Varbūt tā bija kļūda, jo viņš visu nedēļu ir bijis slims. Viņš atgriezās ierindā vakar, šodien joprojām juta slimību, bet gribēja mēģināt spēlēt," pēcspēles preses konferencē Strēlnieka mazo spēles laiku konkretizēja Kauņas "Žalgiris" galvenais treneris Jure Zdovcs.

"Žalgiris" rindās ar 11 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Džošs Nībo. Viesiem 19 punktus guva un 12 atlēkušās bumbas izcīnīja Nikola Milutinovs, bet 17 punkti tika Aleksejam Švedam.

Jau ziņots, ka ceturtdien Artūrs Kurucs laukumā nedevās Vitorijas "Bitci Baskonia" uzvarā savā laukumā pār Vilērbānas ASVEL ar 91:66 (19:19, 26:25, 24:11, 22:11).

"Žalgiris" ar trīs uzvarām 14 mačos joprojām ir pēdējā starp 18 komandām, bet "Baskonia" ar pieciem panākumiem ir 16.pozīcijā.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Berlīnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!