Foto: FIBA

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" otrdien izcīnīja nozīmīgu uzvaru Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas spēlē.

VEF komanda ar rezultātu 74:71 (16:15, 18:28, 17:10, 23:18) pieveica Trevizo "Nutribullet" komandu. Panākums ļāva rīdziniekiem nodrošināt vietu izslēgšanas spēlēs.

Viesi spēli sāka rezultatīvi, pirmo minūšu laikā sagrābjot vadību. VEF atbildēja ar precīzu spēli aizsardzībā, kas ļāva pirmās ceturtdaļas izskaņā panākt vadību 16:15.

Tomēr pretinieki nākamo desmit minūšu laikā atrada pavedienu uzbrukumā, vairākkārt izkārtojot brīvus tālmetienus. Tieši "trejači" nekrita laukuma saimniekiem, kas ļāva Trevizo komandai attīstīt desmit punktu pārsvaru. Kristers Zoriks un Džeilens Railijs uz brīdi samazināja deficītu, bet pēc pirmā puslaika Itālijas komanda bija vadībā ar 34:43.

Trešajā ceturtdaļā mājinieki pieļāva vien desmit pretinieku punktus, veiksmīgi tiekot galā ar viesu centru Henriju Simsu, kurš pirmajā puslaikā sakrāja 11 "ačus". Māris Gulbis ceturtdaļas izskaņā divreiz panāca neizšķirtu, bet abas reizes "Nutribullet" atbildēja ar precīziem metieniem.

Pēdējās ceturtdaļas laikā bija novērojamas vairākas vadības maiņas. Divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Rona Karija un Anrija Miškas metieniem rezultāts kļuva 66:61. Precīzi soda metieni ļāva VEF komandai tuvoties uzvarai, taču spēles izskaņā neizprotami rīkojās Rons Karijs. Amerikānis situācijā, kurā Trevizo vienībai it kā bija jāpārkāpj noteikumi, jo mačā bija atlikušas mazāk nekā 24 sekundes, izpildīja neizprotamu un neprecīzu metienu pēc divsoļa.

Karija rīcība uzdāvināja "Nutribullet" komandai iespēju izlīdzināt rezultātu. To paveica Deveins Rasels, kurš divas sekundes pirms pamatlaika beigām trāpīja divus soda metienus.

Taču par spēles varoni kļuva Džeilens Railijs, kurš, teju krītot ārpus laukuma, līdz ar sirēnu trāpīja tālmetienu un nodrošināja uzvaru ar rezultātu 74:71.

VEF rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Railijs, bet pa 13 punktiem sakrāja Zoriks un Karijs. Viesu labā 15 punktus guva Rasels, bet ar 14 punktiem atzīmējās Džordano Bortolani. Henrijs Simss pēc veiksmīgā pirmā puslaika "palika" vien ar 13 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

Mājinieki spēli aizvadīja bez savainotajiem Aleksandra Madsena un Reišona Hemondsa, "garajā galā" iztiekot vien ar Anriju Mišku, Iļju Gromovu un Māri Gulbi.

Rīgas komanda ar divām uzvarām piecās spēlēs ierindojas trešajā vietā grupā. Pusstundu vēlāk spēli uzsāka Atēnu AEK komanda, kas ar rezultātu 83:89 mājās piekāpās Sombatejas "Falco" vienībai. Šī mača iznākums palīdzēja VEF vienībai nodrošināt vismaz trešo pozīciju apakšgrupā, kas garantē vietu nākamajā kārtā.

Sombatejas vienība atzīmējusies ar četrām uzvarām, Trevizo komanda piecu spēļu laikā sakrājusi trīs panākumus, bet AEK, kas tikusi pie vienas uzvaras piecās spēlēs, paliks pēdējā vietā.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Otro un trešo vietu ieguvējas piedalīsies "play-in" kārtā, bet grupu uzvarētājas tās sagaidīs jau kārtu vēlāk.

VEF trešdien, 22. decembrī viesosies Ungārijā, kur aizvadīs apakšgrupas pēdējo spēli pret vietējo "Falco" vienību.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!